Z šestatřiceti klubů získalo aspoň jednou medaili třiadvacet oddílů. Domácí měli tři zástupce svými mezi muži, ale každého potkal je stejný osud. Nezvládli svá utkání v prvním kole s pozdějšími vítězi svých kategorií. Marek Man ve váze do 66 kg prohrál s Lukášem Seleckým z Baníku Ostrava. Dominik Liška, ve váze do 73 kg, prohrál s Václavem Sedmidubským z USK Praha. A ve váze do 81 kg Petr Kabelka podlehl Petrovi Matějkovi z Judo Jičín.

O nic lépe si nevedli ani děvčata v zastoupení Andrey Prokorátové a Kateřiny Polákové. Svá utkání také prohrála. Ale pro ně to bylo hlavně o nových zkušenostech, protože věkem jsou ještě dorostenky.

„Závody proběhly organizačně na vysoké úrovni a všem, kteří se podíleli na pořádání domácího mistrovství, je potřeba poděkovat," uvedl Roman Polák za pořádající klub.

„Pro naše fanoušky už připravujeme na příští rok do Městské haly Velkou cenu Jablonce, Český pohár. Přijede přes tisíc tři sta závodníků z celé republiky, i ze zahraničí. Poznamenejte si datum, 25.-26.3.2017," zdůraznil Roman Polák.

Obě děvčata z Judo Klubu měla smůlu. „Udělala jsem fatální chybu, na kterou jsem doplatila a ze závodu mne vyloučili, protože se to, podle pravidel nesmí. Ale vlastně jsem o ni nevěděla. A stejně tak dopadla i Andrea," uvedla Katka Poláková, která je jinak velkou nadějí jabloneckého juda.

K výsledkům závodníků z domácího oddílu, kteří se také nastoupili, uvedla: „Naši kluci z oddílu měli tentokrát velkou smůlu na los. Všichni se totiž prali s velmi silnými soupeři."