Skvělého výsledku dosáhli zástupci jablonecké cyklistiky z týmu KC Kooperativa Jablonec n. N., kteří vybojovali dva mistrovské tituly, jedno druhé a jedno čtvrté místo.

Jako první se na náročnou trať, na které nechyběly dlouhé táhlé kopce, technické sjezdy ani rovinaté úseky s proměnlivým bočním větrem, vydali starší žáci Matyáš Bredler a Jan Března. Do svého boje s časem vstupovali s nadějí na dobré umístění. Výsledek však předčil očekávání a po výborném výkonu si dojeli pro stříbrné medaile. O jednu jedinou vteřinu uteklo pódiové umístění kadetu Štěpánu Stloukalovi, který spolu s dalšími třemi borci Dukly Praha skončil na nepopulárním čtvrtém místě.

NEDALI JIM ANI ŠANCI

Suverénní vítězství, tak lze označit výkon dvojice žen KC Kooperativa Jablonec n.N. Nikoly Bajgerové a úspěšné reprezentantky Nikoly Noskové. Zbytku startovního pole nedaly žádnou šanci, potvrdily svou vysokou stabilní výkonnost a právem si oblékly mistrovské dresy a na krk pověsily zlaté medaile. S medailovými ambicemi nastupovalo na start i družstvo juniorů, ve kterém domácí závodníky Václava Sirůčka a Adama Šimůnka doplnili hostující Jakub Otruba a Kryštof Solař.

O TITUL SE ALE POPRALI

Závod se pro družstvo nevyvíjel zrovna optimálně. Po pěti kilometrech kvůli technickým problémům odstoupil Kryštof Solař, takže zbylých padesát devět museli junioři absolvovat pouze ve třech. S nepříjemnou situací se však vyrovnali se ctí. Díky úsilí a příkladné bojovnosti se poprali se všemi nástrahami tratě a cílovou páskou projeli v nejrychlejším čase. Navázali na loňský úspěch a obhájili mistrovský titul pro KC Kooperativa Jablonec.