Závod Evropského poháru v Holtenu byl ale speciální také tím, že se jednalo o prémiový závod. Takže si závodnice mohly vybojovat dvojnásobné finanční ohodnocení za umístění, ale především dvojnásobnou porci bodů do žebříčků Evropské triatlonové unie (ETU). „Tento výsledek mi pomůže se znovu posunout v žebříčku a budu tak mít větší šanci se nominovat na startovní listinu světových závodů," pochvaluje si umístění jablonecká triatlonistka.

Samotný závod v Holandsku byl pro českou reprezentantku náročný také v tom, že měla za sebou již několik těžkých závodů v poslední době. Tentokrát však konečné přálo závodu počasí a bylo teplejší počasí. „Přiznávám, že jsem měla docela obavu z toho, že to pro mě byl už čtvrtý víkend závodění po sobě. V předešlých víkendech jsem ještě vždy startovala na tratích olympijského triatlonu a následně i ve štafetě. O tělo jsem se zas tak nebála, ale měla jsem obavu, že závodění nebude mít tu správnou jiskru," vypráví Kuříková, pro kterou je cílem vybojování nominace pro start na Olympijských hrách v Riu. „Naštěstí závodím ráda, a tak jsem se dokázala i na další závod správně nahecovat. Velmi mi také pomohla volná atmosféra našeho výletu. Do Holandska jsme vyrazili ve čtyřech a noc jsme strávili v kempu. Jedna polovina spala ve stanu a já s přítelem jsme si udělali kutloch v autě. Všechno bylo pohodové. Snídaně v trávě, všude kolem jen holandský venkov," pokračuje jablonecká triatlonová závodnice.

Od příjezdu do země tulipánů ale panovalo tropické počasí, což není pro závod ideální, ale v den závodu se mírně ochladilo, takže byla Petra Kuříková spokojená. „Foukalo, pršelo a závod mohl začít. Konečně se plavalo bez neoprenu. Z vody jsem vylézala kolem sedmého místa. Cyklistická trat byla velmi technická rozdělená na pět okruhů s jedním stoupáním. Díky dešti se jelo opatrně, troufnu si říct, že pomalu," líčí začátek závodu Kuříková. Komplikace přišla záhy, když dvě nejlepší závodnice z balíku, kde byla také jablonecká závodnice, spadly. „Střídaly jsme se na čele jen ve dvou, zbytek holek se jen vezl," doplnila čerstvá absolventka vysoké školy.

„Na první skupinku uprchlic jsme ztrácely zhruba jednu minutu a deset vteřin. Běh byl členitý, chvilku asfalt, chvilku písková cesta, což mi vyhovovalo. Atmosféra byla úžasná, bylo tam velké množství diváků, kteří mě hnali kupředu. Takže se sedmým místem jsem spokojená," libuje si Petra Kuříková, která si sedmým místem přišla na prize money v hodnotě 750 Eur.

Jabloneckou triatlonistku teď čeká ještě jeden závodní víkend, kdy se zúčastní MS štafet v Hamburku. Pak bude čas pro přípravu na další závody. „Původně jsme plánovaly s trenérkou vyrazit na hory. Nakonec však zůstaneme v České republice, kde sice není nadmořská výška, ale podmínky pro trénink mám zde ideální. Deset dní strávím ve Sportovním centru Nymburk a zbytek doma v Jablonci," upřesnila svůj další program Petra Kuříková.

Výsledky EP v Holtenu

Muži: 1. Dmitry Polyanskiy (RUS) 01:49:54, 2. Christopher Hettich (GER) 01:50:06, 3. Simon Vlain (FRA) 01:50:14 … 36. Tomáš Renč (CZE) 01:56:44.

Ženy: 1. Rachel Klamer (NED) 02:04:48, 2. Audrey Merle (FRA) 02:06:11, 3. Kate Roberts (RSA) 02:06:44 … 7. Petra Kuříková (CZE) 02:08:23.