„Protože každý takové svoje saně nemá, používají se tady dvoje, aby závody byly regulérní,“ uvedl k mistrovství reprezentační trenér Jindřich Zeman.

SJELA SE REPREZENTACE

Mistrovství se zúčastnili jak muži a ženy, tak i junioři. Další reprezentační trenér František Halíř vyjmenoval české reprezentanty, kteří na startovní listině nechyběli. „Kromě Michala Kvíčaly, který je ještě v zahraničí, tady jede celá reprezentace, tedy bratři Lukáš a Antonín Brožové, Ondra Hyman, Tereza Nosková, Jaromír Kudera a také Tomáš Mizera. Ten letos přechází z juniorů,“ vyjmenoval trenér. Vedle domácích sáňkařů přijeli závodníci z Ostravy, Liberce, a z Klášterce nad Ohří. A nechyběli ani němečtí jezdci. Sáňkaři v těchto dnech už ladí formu na svoji nastávající sezónu.

Český tým reprezentantů, sáňkařů na přírodních drahách. Na saních z levé strany sedí: Bártová, Rýdl, Tománek, Neumann, Hašek.
Na přírodních drahách čeká sáňkaře Mistrovství Evropy i světa

PŮJDE JIM O OLYMPIÁDU

A ta bude, jak potvrdili oba trenéři, náročná, protože končí nominací na zimní olympijské hry. „Za pár dnů odjíždíme na výcvikový tábor, na ledový trenažér v Oberhofu. Na programu budou hlavně starty, protože na ledu je to jiné než na betonu nebo na gumě,“ vysvětlil Jindra Zeman.

Trenér Halíř doplnil, že 6. října vyrážejí do Siguldy, pak do Oberhofu a Altenbergu. Chybět nebude ani testovací soustředění v Číně. A pak začínají závody světového poháru. Tři absolvují v Evropě a dva v Americe. A ty ukáží, kdo si vyjede účast na zimní olympiádě. „V kategoriích jsou přesné kvóty, které musí závodníci splnit, aby měli účast na olympiádě jistou,“ dodal Jindra Zeman.