"Medaile máme už dvě, obě bronzové v kategorii žáků a juniorek časovky dvojic. Z jednotlivců získal Vašek Veverka čtvrté místo v časovce. Ve dvojici s Danielem Mrázem z Uničova dojeli v časovce dvojic třetí. V juniorkách pak Elisabeth Ungermannová, mistryně republiky, jela v časovce dvojic s Terezou Švihálkovou a získaly také třetí místo,“ tak informoval o výsledcích z prvních dnů cyklistického maratonu, který se jel od úterý do soboty v Hodkovicích, Miloslav Hollósi, ředitel závodu. Dodal ještě, že závodníci KC Kooperativa Jablonec v kategorii kadetů dojeli sedmí. A další dobré výsledky se ještě od domácích čekaly.

SEŠLY SE VELKÉ NADĚJE

Na hodkovické výpadovce ve směru na Český Dub se totiž konalo Mistrovství České republiky mládeže v silničních disciplínách, Mistrovství republiky juniorů a juniorek, žen a elity v časovce družstev a dvojic. Hlavním pořadatelem byl Klub cyklistiky Kooperativa Jablonec. „První závodníci startovali již v úterý. Několikadenní cyklistický podnik zakončil sobotní silniční závod jednotlivců žáků a kadetů, žákyň a kadetek. V této královské disciplíně dojel náš Vašek Veverka jedenáctý a Matyáš Bredler patnáctý,“ dodal M. Hollósi.

NEJDELŠÍ TRAŤ JELI MUŽI

Na otázku, zda jablonecký tým KC Kooperativa ze sportovního gymnázia má zástupce ve všech kategoriích, ředitel závodu a zároveň trenér jabloneckých cyklistů odpověděl: „Máme zástupce mezi staršími žáky, kadety, juniorkami a juniory.“
Trať časovky vedla mezi Hodkovicemi a Českým Dubem. Silniční závod startoval v Hodkovicích ve směru na Český Dub po staré silnici a zpátky po nové. „Muže čekal nejdelší závod, šedesát čtyři kilometrů. Junioři museli tuto trasu zvládnout třikrát a muži čtyřikrát. Jablonecký tým ale nikoho v kategorii mužů nemá,“ upřesnil ředitel závodu.
K účasti Miloslav Hollósi uvedl: „V časovce jednotlivců startovalo sto pětačtyřicet žáků, kadetů, žákyň a kadetek. Na počet lidí byla účast letos stejná, v sobotu se počet ještě o něco zvedl.“
S výkony svých svěřenců byl spokojený, protože jablonecká děvčata obsadila mezi velmi konkurencí z celé republiky medailovou pozici. V kategorii kadetů v časovce jednotlivců se dařilo i osmému Matyáši Bredlerovi.
V časovce družstev kadetů dojelo družstvo chlapců z Kooperativy jedenácté.

TEĎ JEDOU DO BRNA

Teď čeká jablonecké závodníky a závodnice Mistrovství republiky na horských kolech v Brně. „Rádi bychom skončili mezi nejlepšími," přeje si trenér.

KDO JEL Z JABLONECKÝCH?

Na start závodů nastoupili domácí závodníci a závodnice, členové KC Kooperativa Jablonec, v těchto kategoriích:
Starší žáci: Matyáš Pávek, Václav Veverka
Kadeti: Vojtěch Března, Josef Čekal, Matyáš Jiří Bredler
Juniorky: Elizabeth Ungermanová, Tereza Švihálková
Junioři: Martin Čech, Tomáš Jakoubek, Štěpán Stloukal. Tým cyklistů se připravuje v jabloneckém Sportovním gymnáziu Dr. Randy pod vedením Miloslava Hollósiho.