Slunečné počasí a pestrý seznam hostů a techniky, kterou v tomto množství nelze vidět na žádné jiné akci v České republice, přilákaly v neděli do Sosnové tisíce fanoušků. Autodrom hostil Dakar Setkání, na které se sjeli závodníci z dálkových offroadových soutěží, zejména z Dakaru a Africa ECO Race.

Už krátce před nedělním polednem se téměř zaplnilo odstavné divácké parkoviště a pořadatelé museli divákům uvolnit další z tribun, protože nápor diváků byl nebývalý. „MOGUL Dakar Setkání v Sosnové navštívilo skoro osm tisíc diváků, kteří po celý den mohli sledovat exhibiční jízdy soudobé i historické závodní techniky," říká Petr Eliáš ze sosnovského autodromu.

V naprostém obležení fanoušky se ocitali závodníci prakticky po celý den a pokud by nebyla pořadateli ukončena autogramiáda, tak by zde fronta čekatelů na podpisy dakarských hvězd stála možná ještě nyní.

Na nedělním Dakar Setkání se v Sosnové představily špičkové české týmy, které se této soutěže účastní. Show si nenechalo ujít téměř osm tisíc návštěvníků.Zdroj: Deník/Miloslava Kroužková

Špičkové dakarské týmy a motocyklisté Ondřej Klymčiw a Lukáš Kvapil se divákům předvedli nejen se svým dakarským zázemím, ale ve většině případů také na trati. Vidět v akci dakarské kamiony na vlastní oči a pocítit neskutečnou sílu a odolnost těchto strojů si v Sosnové mohli diváci vychutnat hned na několika místech atraktivní trati.

Dakarské kamiony létaly vzduchem popírajíce zákony fyziky, což diváky dostávalo do řádného varu.

Velkolepé představení nového týmu si zde zažili závodníci ze South Racing týmu, který představil nový dakarský speciál Ford Ranger. Premiéru týmu ozdobil svou přítomností špičkový dakarský závodník a účastník MS v rally WRC Španěl Xavier Pons, kterého v Sosnové nadšeně pozdravily zaplněné tribuny.