„Není to jen o tom, abychom získali loajální pracovníky. Chceme těmto mladým lidem usnadnit start do samostatného života. Proto jim kromě práce nabízíme i bydlení na naší firemní ubytovně. Máme tu i mentory, kteří se o nováčky starají," uvedl personální ředitel Magny Jiří Bulíček.

DOBRÁ PŘÍLEŽITOST

Firma už se obrátila na dětský domov v Jablonném v Podještědí. „Myslím, že je to pro děti dobrá příležitost jak získat práci. Řada z nich nemá o své budoucnosti jasno. Aktuálně by se nabídka Magny mohla týkat dvou chlapců, kteří letos ukončí školu," uvedl ředitel dětského domova Vlastimil Faltýnek.

Projekt První šance zaujal i Martina Frymla, který před pěti lety sám jako osmnáctiletý opouštěl dětský domov. „První měsíce jsou hodně krušné. Připadal jsem si úplně bezprizorní, půl roku jsem byl na pracáku a nevěděl, co se sebou. Sice existují tzv. Domy na půli cesty, ale i tak je to tak obrovská změna, že to s vámi pořádně zamává. Proto každá vážně míněná nabídka, která vás někam nasměruje, je dobrá," řekl Fryml.

NEJEN PRO DĚLNÍKY

Magna přitom nehledá jen dělnické profese, uplatnění najdou i absolventi vysokých škol technického nebo ekonomického zaměření.

„Pomáhat penězi je sice hezká věc, ale my chceme dětem ještě před jejich odchodem z dětského domova usnadnit vstup do života. Právě zajištěná práce a bydlení, je podle nás dobrý směr," uvedla mluvčí Magny Lucie Mazáčová s tím, že do projektu První šance chce zapojit i další velké firmy z regionu. „Když se spojíme, praktický dopad bude silnější. Předneseme to na společném jednání personalistů v kraji," dodala Mazáčová.

Magna se přitom podobně jako další průmyslové podniky potýká s nedostatkem zaměstnanců.

„Všichni svádíme boj o lidi na každém kroku. Spolupracujeme už se základními školami. Problém je, že mladí lidé dnes mají úplně jiné představy o pracovním životě. Nehraje už pro ně tolik roli kariéra, chtějí mít víc volného času, což je v tomto byznysu problém, ale snažíme se i s tím pracovat a nabízet různé benefity," dodal Bulíček.