Lepšího moderátora si pořadatelé 1. Benefičního galavečera pro dárce ČČK Jablonec ani nemohli vybrat. V sále Eurocentra zasednou z poloviny totiž bezpříspěvkoví dárci krve. Jan Čenský alias primář Suchý z televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě je tak tou nejvhodnější osobností u mikrofonu. Partnera mu bude dělat neméně známý Petr Salava.

„Na takové akci nikdo se srdcem na pravém místě nemůže chybět," konstatovala cukrářka Irena Pacovská, která do výjimečně obsazené tomboly tvoří dort s překvapením. Kdo je příští sobotu, 23. listopadu v dosahu Jablonce, neměl by si akci nechat ujít.

„Přijďte si odpočinout, popovídat, pobavit se … Bohemia Universal Band a World Roxette Tribute Band, opravdu hodnotná tombola, snad i půlnoční překvapení… A dress code? Oblek, koktejky, kostým, dlouhé… jak je komu libo," zve ředitelka jabloneckého Českého červeného kříže Kateřina Havlová.

Lístky jsou k mání v pokladně Eurocentra za 250 korun. „Pokud byste se chtěli zapojit do sponzorské části obecenstva, kupte speciální čtyři lístky za tisíc korun s tím, že půjdete jen vy s doprovodem, ale umožníte tak vstup bezpříspěvkovému dárci krve s jeho doprovodem," dodala.

Odměnit dárce krve příjemným programem je ale jen jedna polovina myšlenky tohoto benefičního večera. Současně zde představí veřejnou sbírku. Ta je určena na vybavení humanitárního stanoviště pro potřeby ČČK.

„Až ve chvílích, kdy vidíte utrpení ostatních a chcete pomáhat, pochopíte, že základ je být připraven a v kritické situaci pomáhat rychle a účinně. Při mimořádných událostech toto platí dvojnásob," uvedla Kateřina Havlová.

Při letošních povodních, ale i v letech minulých to byli také dobrovolníci Českého červeného kříže, kteří se na odstraňování následků podíleli. Své odborné znalosti jsou připraveni zužitkovat i při dalších vypjatých situacích. Výnosy a dary, které ve prospěch tohoto večera získali jsou na materiální vybavení. „Chceme být připraveni vyjet s účinnou pomocí," dodala ředitelka ČČK.

Bezpříspěvkoví dárci krve mohou jít na galaveřer s výraznou slevou, stačí v pokladně předložit průkazku dárce.

VSTUPENKY PRO POZVANÉ DÁRCE A HOSTY JSOU K VYZVEDNUTÍ U VSTUPU DO SÁLU PŘÍMO PŘED AKCÍ. Tam si také případní zájemci mohou ještě volné vstupenky zakoupit.