Podruhé v během týdne se utkali jablonečtí hokejisté s týmem z konce tabulky. A podruhé to byl nečekaně vyrovnaný boj. Tentokrát však odešli Vlci jako vítězové. I když až po prodloužení. Tabulkově přitom byli jasným favoritem, Klatovy totiž letos bojují na samém chvostu druholigové tabulky. Jenže i přes toto postavení nepatří k lehkým soupeřům a na jabloneckém ledě to dokázali.

Klatovy vyrovnaly

Úvod utkání patřil Vlkům, dlouho se však nemohli gólově prosadit. Na vedoucí branku si tak fanoušci museli počkat až do 14. minuty. Po střele Michala Pavlů šel důrazně za kotoučem Maďar a Nevyhoštěný a druhý jmenovaný jej dopravil za záda hostujícího brankáře Lejska. Zdánlivě jednostranně rozehraný zápas však dostal nečekaný obrat v 17. minutě. To krátce po sobě putoval na trestnou lavici Petrmichl a Šulc. A nabídnutou šanci v podobě dvojnásobné početní převahy hosté využili k vyrovnání. Vlci tak doplatili na nedisciplinovanost a zbytečné zákroky znamenající vyloučení, za prvních dvacet minut byli na trestné lavici hned šestkrát! Vyrovnávací branka Klatovy povzbudila, velmi nepříjemně napadali domácí rozehrávku a využívali každé možnosti k ohrožení Bouškovy branky.

Jejich snaha jim přinesla odměnu v podobě vedoucí branky ve 28. minutě, když využili zaváhání jablonecké obrany a zblízka skóroval Reiniger. Potom vstoupila do vývoje zápasu kuriózní situace. Po dělovce Pavlů se vysypalo sklo za hostující brankou a došlo k přerušení zápasu. Po opravě byl upraven led a dohrávalo se nejprve osm minut druhé třetiny.

Radovali se krátce

Ve 35. pak hráli hosté další přesilovku po přísném vyloučení Boušky, ale trest odpykával Brokeš. A Beran navýšil vedení Klatov. Dvoubrankový náskok vypadal hrozivě, navíc když se domácím vůbec nedařilo v koncovce. Sedmnáct vteřin před uplynutím času pro druhou část hry se ale podařila kombinační akce tria Tondr, Šulc a Bříška a právě ten snížil na 2 : 3.

Po kratičké přestávce pokračoval zápas třetím dějstvím a hned na jeho úvod se radovali domácí znovu, když hostujícího brankáře překvapil svoji střelou Petrmichl. Radost z vyrovnání neměla dlouhého trvání. Po chybě v obranném pásmu se dostal do koncovky hostující Vondryska a poslal Klatovy opět do vedení. Téměř klíčové pro vývoj utkání byly přesilové hry.

Trestné střílení!

Zatímco ty domácí, včetně dvojnásobné, byly zcela bezzubé, hosté v nich trestali. Stejně tak tomu bylo v čase 49,19 kdy Beran upravil stav na 3 : 5. Naději pro Vlky vykřesal o dvě minuty později Kamil Bříška, který objel branku a zasunul kotouč za záda hostujícího brankáře, který se nestihl dostatečně rychle přesunout. Vyrovnání mohlo přijít v 55., když unikající Nevyhoštěný byl ale v šanci sražený a poté musel odstoupit ze hry.

Rozhodčí nařídil trestné střílení, exekutor Lukáš Tondr však neuspěl. Drama zápasu vrcholilo a Tondr k obrovské radosti domácích fanoušků svůj neúspěch z nájezdu napravil v čase 58,04. Podobným způsobem jako před tím Bříška srovnal stav zápasu na 5 : 5. Utkání tak došlo až do prodloužení. V něm drželi iniciativu na svých holích Vlci a šance na ukončení přišla v 62.minutě.

Po závaru před hostující brankou došlo k jejímu posunutí a v duchu pravidel bylo nařízeno trestné střílení. Ujal se ho tentokrát Kamil Bříška, jenže v rozhodujícím okamžiku mu sklouzl kotouč z hokejky. Bříška však dal na tento okamžik zapomenout o minutu později. Téměř z nulového úhlu vystřelil na branku a hostující gólman si ve složité situaci srazil puk do branky.

Vlci tak doslova „urvali" dva body v utkání, které se pro ně nevyvíjelo dobře. V utkání si ale komplikovali situaci sami častým vyloučením a zbytečnými osobními tresty. Nic na tom nemění ani to, že trojici mužům v pruhovaném se zápas vůbec nevydařil a jejich verdikty na led příliš klidu nevnášely.

Hráč odpykávající si osobní trest totiž svému mužstvu příliš nepomůže … Mužem večera byl s pěti kanadskými body za tři branky a dvě asistence Kamil Bříška.

Třetiny : 1 : 1 , 1 : 2 , 3 : 2 , prodloužení 1 : 0.

Branky: 14. Nevyhoštěný (Pavlů, Maďar), 40. Bříška (Šulc, Tondr), 45. Petrmichl (Bříška), 52. Bříška (Petrmichl), 59. Tondr (Bříška), 63. Bříška (Tondr, Pilař) -  19. Polata (Beran), 28. Reiniger (Beran, Nola), 35. Beran (Polata), 46. Vondryska (Čuban, Nola), 50. Blumentrit.