V rámci soutěže stavba roku Libereckého kraje získala silnice z Malé Skály na Frýdštejn ocenění sympatie. Tato cena je o to významnější, že o ní rozhodli lidé v internetovém hlasování.

Na tuto cenu bylo nominováno dalších osm projektů. Celkem se do hlasování zapojilo na 1457 lidí, z toho silnice kolem nejvýznamnější stavby Frýdštejna získala 610 hlasů.

„Jsem ráda, že se lidé z našeho kraje o soutěž zajímají. Podle výsledku je vidět, že si cení zejména dopravních staveb," uvedla členka rady kraje Ivana Hujerová.

Tato silnice je opravdu doslova vymodlená a většina řidičů, kteří tudy jezdili, dlouhodobě upozorňovala na její hrozný stav. Mnoho šoférů se této komunikaci záměrně vyhnulo a cestu si raději prodloužilo.

„Jet nahoru v jakémkoli ročním období je doslova o auto. Samé díry a nikdo s tím nic dlouhá léta nedělá. Není to normální," říkal v roce 2011 mladý muž, který spojnici navazující na silnici Turnov Jablonec denně využíval.

Jednání o opravě komunikace se dlouhodobě táhla kvůli vyjednávání mezi Krajskou správou silnic a Správou CHKO Český ráj.

Kromě zmiňované silnice se podařilo bodovat ještě jedné stavbě z Jablonecka. Cenu hejtmana Libereckého kraje totiž obdržela Základní škola v Jenišovicích.

Hejtman Martin Půta na ní ocenil instalaci systému řízeného větrání a vytápění, které na škole provedli v rámci zateplování objektu v loňském roce.

Hlavní cenu v soutěži Stavba roku Libereckého kraje získala Revitalizace libereckých městských lázní na galerijní objekt.