O víkendu se české biatlonistky opět postavily na stupně vítězů, když štafeta žen vybojovala stříbrnou medaili ve Světovém poháru v Anterselvě. Stříbro získaly v drsných větrných podmínkách za vítěznými Němkami. Dál vládnou světovým tabulkám.

Nechtěla závodit

Gabriele Soukalové se ale na začátku svých prvních lyžařských pokusů závodit příliš nechtělo. „Chodila nejprve lyžovat hlavně kvůli tomu, že tam měli prima partu, to byl hlavní důvod," prozradila na dceru maminka Gabriela Soukalová. Když v neděli sledovala závod štafet, měla strach, že to na medaili nevyjde. „Byla jsem mile překvapená, že to holky zvládly. Gábina předvedla svůj standard. Na střelnici měla smůlu i štěstí," komentovala závod maminka.

Rodiče sportovci

Jedna z nejlepších českých biatlonistek pochází ze sportovní rodiny. Matka Gabriela je bývalá reprezentantka v klasickém lyžovaní, majitelka stříbrné medaile ze Zimních olympijských her 1984 v Sarajevu a otec pak bývalý skokan na lyžích. Proto i svoji dceru vedli od dětství ke sportu. Odmala se věnovala klasickému lyžovaní, ale v 9. třídě základní školy začala s biatlonem. Rodiče ji trénovali sami až do sezóny 20122013.

Tatínek rozhodl

Po mamince má Gabriela i některé vlastnosti a samozřejmě i křestní jméno. I když zpočátku rodiče váhali. „Měla to být Viktorie. To jméno se nám také líbilo, ale nakonec tatínek rozhodl pro Gabrielu," uvedla maminka Soukalová.