Čtyřikrát v týdnu navštívit společnou saunu, jednou sólo muži a jednou samotné ženy mohou zájemci v nově opravené sauně Sport u jablonecké přehrady. Nabídka respektuje zákon o diskriminaci osob, a proto dává možnost čtyřikrát v týdnu oběma pohlavím. Sólo návštěvu si pak mohou užít v jednom dnu.

Nově zrekonstruované prostory slouží k příjemnému oddychu. Jsou v majetku města a spravuje je Sport s.r.o.

„Když jsme saunu přebírali, byla v soukromém užívání a hlavně ve velmi špatném stavu. Museli jsme zrekonstruovat rozvody elektřiny, obnovit obklady, zmodernizovat potírnu," vylíčil tehdejší stav jednatel společnosti Milan Matura.

Bývalou saunu spojili s kadeřnictvím a upravili vstupní areál. K dispozici návštěvníkům jsou i nové šatny. Sloužit bude opět restaurace. „Se saunou máme ještě další plány. Chceme vybudovat venkovní terasu, dokončit fasádu a další drobnosti, aby byli návštěvníci spokojení," informoval Matura.

Současná kapacita sauny je padesát čtyři osob. Má, kromě pondělí, otevřeno každý den až do jednadvaceti hodin. Příjemné a čisté jsou už teď sprchy na mytí mýdlem a zchlazovací sprchy. Vyhledávaná bude určitě také infrakabina. I nově vybavená lehárna a zchlazovací bazén přispějí k odpočinku.

Zlatým hřebem je ale potírna s výhledem do přírody a dostatečnou kapacitou pro všechny milovníky saunování. „Doufejme, že bude o služby sauny náležitý zájem. Kdysi staré prostory by neměly šanci projít hygienickou kontrolou. A té už se nyní bát nemusíme," zdůraznil Matura.

Přiberou si Srnčák

Sport s.r.o. má na starosti ještě další jablonecká zařízení, mezi která patří například plavecký bazén nebo městská sportovní hala a lehkoatletická hala na Střelnici.

Nově k nim přibude ještě známý areál v Srnčím dole, který město převzalo od TJ Liaz. Ten se dočká hlavně úpravy zeleně. Do budoucna by se měl změnit na příjemný a bezpečný prostor pro sportovce i veřejnost.

Autor: Dagmar Březinová