sobota 29.11.2014

Pěnčín (15.30 hod.) Vánoční strom bude rozsvícen nad fotbalovým hřištěm. V rámci akce vystoupí děti ze základní a mateřské školy. Spolu s nimi zde zazpívá i amatérské pěvecké sdružení. Pro děti budou připraveny teplé nápoje.

Rádlo (16 hod.) Program bude zahájen v Kostele Nejsvětější Trojice v Rádle a následovat bude společné putování s oslíkem a velbloudem od kostela k obecnímu úřadu, kde za zpěvu koled proběhne rozsvícení vánočního stromu.

Plavy (16 hod.) Rozsvěcení vánočního stromu před Obecním úřadem doprovodí zpěv koled a vánočních písní dětí z místní mateřské a základní školy.

Držkov (16 hod.) Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhne v parku u kostela sv. Bartoloměje. Chybět samozřejmě nebude koledy, které zazpívá pěvecký sbor Řetízek ze Železného Brodu.

Tanvald (16.30 hod.) Vánoční strom už je sice na centrální parkovišti připraven, ale rozsvícen bude v půl páté. S krátkým programem zde vystoupí žáci a učitelé Základní umělecké školy v Tanvaldě. Pro přítomné bude připraveno i občerstvení nejen na zahřátí.

Malá Skála (17 hod.) Na Boučkově statku dojde i letos k rozsvícení betlému Josefa Jíry. Součástí programu je také hudba a občerstvení. Překvapením je letos vánoční divadelní hra a zpívání koled.

neděle 30.11.2014

Krásná (10 - 16 hod.) Advent na Krásné. Chybět nebude divadlo, mikulášská nadílka, vánoční dílničky, rozsvícení vánočního stromku.

Velké Hamry (16 hod.) Zahájení adventu a rozsvícení stromku proběhne v parku a navazuje na něj další program.

Příchovice (16 hod.) Rozsvícení proběhne na náměstí v Příchovicích. Těšit se můžete na zpívání koled, živý betlém, přílet andělů, rozsvícení kostela, Tři krále nebo dechový kvintet. Výtěžek z akce bude věnován ZŠ a MŠ v Kořenově.

Bedřichov (16 hod.) Slavnostní setkání v kostele sv. Antonína, kde proběhne Adventní bohoslužba. V 16.45 hod. rozsvícení vánočního stromu a od 17 hodin začne koncert Petra Voslaře a jeho hostů.

Harrachov (16 hod.) O první adventní neděli se v Harrachově bude konat již tradiční rozsvícení vánočního stromu u budovy Městského úřadu.

Smržovka (16.30 hod.) Rozsvícení deskového betlému na rozhraní ulic Občanská a Vřesová ve Střední Smržovce. Od 18.30 hod. Rozsvícení vánočního stromu před Zámečkem.

Jablonec n. N. (17 hod.) Před radnicí vystoupí skupina Fireshow JBC a děti mohou využít Vánoční poštovní schránku. (r