Dva nové kurty na badminton a zapůjčení raket a míčků nabízí od ledna pro veřejnost atletická hala na Střelnici. Je to další marketingový krok, který má zvýšit zájem veřejnosti o sport a sportovní zařízení ve městě.

Dodnes ale chybí u hlavního vchodu do haly  vjezd pro vozíčkáře. Milan Matura, jednatel společnosti Sport s.r.o., která halu spravuje, už má v řešení: „Plánujeme jednoduchou, nerezavějící konstrukci, která pomůže vozíčkářům dostat se do haly. Dnes je sice možná cesta bočním, vedlejším vchodem, ale ta je pro spoluobčany s handicapem nedůstojná."

Mají plány

V hale  ale plánují ještě další aktivity, které mají přilákat nejen atlety, ale  také hlavně ostatní zájemce o atletiku a sportování vůbec. Další plánovaná etapa rekonstrukce  proto zahrnuje i vylepšení rehabilitační budovy, která na halu navazuje.
„Tam chceme vybudovat nové zázemí pro oddíly, ale také nenáročné ubytování se sociálním zařízení na chodbě, především pro nenáročné turisty a sportovce," upřesnil záměr  jednatel.

Celý objekt, včetně posilovny, neposlouží  tedy jen atletům. Zasportovat si může každý, pouze s ohledem na rozpis tréninků atletických oddílů.

„Na hale už jsme také opravili fasádu a vyměnili okna. Hlavně díky nim se výrazně snížila energetická spotřeba. Náklady na okna představovaly čtvrt milionu, což byla cena velmi přijatelná," doplnil Matura. Částku uhradili ze zdrojů společnosti.

Svátky plné

O vánočních svátcích většina sportovních zařízení v Jablonci praskala ve švech, počínaje plaveckým bazénem,přes zimní stadion, městskou sportovní halu až k atletické aréně. Příliv návštěvníků způsobilo extrémní počasí, které nenahrávalo lyžařském sportu.

Do haly si proto našlo cestu mnoho aktivních občanů. Navštěvují ji i sousedé z příhraničních oblastí, z Německa a Polska, protože takové zařízení k dispozici nemají.
„Chceme dál sportovní zařízení ve městě vylepšovat. Ještě plánujeme další úpravy pro spokojenost   návštěvníků. Vsázíme na jejich zájem o kvalitní zážitkovou dovolenou," dodal Matura.

Autor: Dagmar Březinová