V té době byl u Marie Cinové, která se bezdomovce ujala velmi krátce. „Od té doby jsme zařídili občanský průkaz, rodný list a sjezdila jsem s ním spoustu dalších úřadů. Navštívili jsme i lékaře, takže má i léky, které potřebuje. Vše jsem hradila ze svého. Musela jsem se kvůli tomu zadlužit," informovala jeho zachránkyně.

Výrazně tak pokročili, protože, když jej z ulice vzali domů, kromě toho, co měl na sobě, neměl vůbec nic. Žádné dokumenty ani oblečení. Stále však hledají další pomocné ruce. V současnosti totiž Stanislav Novák čeká na vyřízení zákonných lhůt a přiznání podpory. „Je to pro něj těžké. Neví, co potřebuje zařídit, úředníkům nerozumí, takže mu se vším pomáhám,“ dodala Cinová.

Po prvním článku se jí přihlásili další dva dobrodinci. Jeden z nich přinesl oblečení a věci pro osobní hygienu. Ve druhém případě mu cizí žena přivezla další oblečení. „Čekala jsem, že soucit bude mít více lidí,“ řekla na rovinu Cinová, která se sama stará o dvě postižené děti. Největší strach teď panuje z toho, jak přečkají 90 denní lhůtu, než získají státní podporu. I proto se rozhodla veřejnost o pomoc požádat znovu.