„Dva mladí se ve středu vnutili do bytu starší lidí v Kadani s tím, že jsou od vodáren," upozornila na nekalé praktiky mluvčí Severočeských vodáren a kanalizací Iveta Kardianová.

A nejde rozhodně o první případ.Situace se stále opakuje a falešní „vodárníci" se průběžně objevují na území celých severních Čech. „Naši zaměstnanci se prokazují průkazem společnosti, který je opatřen fotografií i telefonním číslem 840 111 111, kde je možné si totožnost ověřit," vybízí k obezřetnosti Kardianová. Upozornila, že z kohoutků napojených na veřejný vodovodní řad, kam tato společnost dodává pitnou vodu, rozhodně teče kvalitní voda.

„Vykukové", kteří se vydávají za pracovníky vodáren se nejen rozhlížejí po bytě, co by se jim mohlo hodit, ale důvěřivým lidem nabízejí i předražené filtry. Ty ale nepotřebují. „Nejsou nutné pro dosažení kvalitní pitné vody. Není tedy třeba si tuto službu objednat a platit za ni. Informace, které podávají dealeři filtrů o vodě z kohoutku, jsou vymyšlené a zavádějící," konstatovala razantně mluvčí.