Policejní hlídka chtěla zkontrolovat podezřelé auto v Kunraticích u Cvikova.  „Z hlavní silnice sjel do obce Drnovec, projel po lesní cestě a opět se napojil na silnici směr obec Lvová, Rynoltice a Jitrava," vysvětlil krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský, podle kterého si řidič počínal velice nebezpečně. „Několikrát ohrozil ostatní řidiče i protijedoucí autobus. Předjížděl na plné čáře a v nepřehledných úsecích a nerespektoval dopravní značení ani rychlostní limity," dodal Robovský.

Zdroj: Policie ČR

U Jablonného v Podještědí se do pronásledování zapojila další policejní hlídka. Honička skončila po téměř dvaceti kilometrech před Chrastavou. „Policisté museli auto předjet, tomu se však řidič aktivně bránil, náhle změnil směr jízdy a na služební vůz najel," popsal dramatickou situaci Robovský. Zatímco policistům se podařilo náraz zvládnout, prchající řidič dopadl mnohem hůř a Audi skončilo v příkopě.

Jak se posléze ukázalo, 37letý muž cizího původu měl pozitivní zkoušku na amfetamin a metamfetamin. Po lékařském ošetření skončil v policejní cele. Policisté také zjistili, že auto, v němž muž prchal před zákonem, bylo v Polsku hlášené jako ukradené. Na soud si muž počká ve vazbě, hrozí mu až šest let.