Pálení kabelů

V sobotních podvečerních hodinách upozornil svým telefonátem městskou policii všímavý občan na hustý dým z ohně, který zamořoval okolí Prosečského hřebene. Na popsané místo hned vyjela hlídka městské policie a v lese zpozorovala oheň, u kterého se zdržoval mladík opalující kabely. Na dotaz strážníků odpověděl, že kabely nejsou jeho, nýbrž muže, kterého zná jen podle jména a který již od ohně odešel neznámo kam. Strážníci mladíkovi vysvětlili, že opalování kabelů v lese a nejen v něm není dovolené. Mladík ihned před hlídkou městské policie oheň uhasil. Městští strážníci kontaktovali Policii ČR, aby zjistili, zda mladíka nehledají vzhledem k tomu, že v nedávné době docházelo ke krádežím podobného materiálu. Policie však muže v hledáčku nemá. Strážníci tedy vzhledem k protiprávnímu jednání muže předali celou záležitost k dořešení na příslušný odbor magistrátu.

Vykradený stánek

V sobotu krátce po desáté hodině večer zavolala na městskou policii žena a ohlásila vykradení novinového stánku na jabloneckém autobusovém nádraží. Svítilo na něm poplachové světlo, byl slyšet alarm a v jeho okolí byly střepy. Když na místo dorazila hlídka městské policie, našla na zemi kromě střepů z rozbité výlohy i poházené časopisy. Během zajišťování stánku viděl operátor městské policie na zpětném záznamu kamery dvě osoby, které se pohybovaly za stánkem a které se pak vydaly směrem k ulici 5. května. Mimoto se v inkriminované době ještě u stánku pohybovala skupinka osob, která pak různě procházela městem. Když spatřila, že na místo přijela městská policie, tak se rozdělila a pár jejích členů se vydalo z autobusového nádraží přes parkoviště průchodem do Podhorské ulice. Tam už si na ně počkali strážníci a vyzvali je k předložení průkazů totožnosti. Ti hlídce sdělili, že je u sebe buď nemají, nebo je ještě nevlastní. Proto je městští strážníci předali přivolané hlídce Policie ČR.

Městská policie zabránila sebevraždě

V neděli v půl deváté večer se obrátil na městskou policii zoufalý muž, který se svěřil, že ho opustila přítelkyně se dvěma dětmi, vystěhovala ho z bytu a on už čtyři dny nemá kam jít, proto se rozhodl ukončit svůj život a skočit pod vlak. Během rozhovoru s operačním střediskem zjistili policisté jeho jméno i bydliště, uklidňovali ho a přesvědčovali o jiném řešení těžké situace. Muž jim svěřil, že se nachází u železničního přejezdu blízko Brandlu, tak tam okamžitě vyjela policejní hlídka. Naštěstí nedošlo k žádnému neštěstí, protože se operátorovi městské policie podařilo nešťastníka přesvědčit, aby počkal v klidu na místě. K železničnímu přejezdu dorazila i záchranka, která si muže převzala a odvezla do Liberce k psychologovi.

Ukradené plechy našel ve sběrných surovinách

V pondělí odpoledne oznámil městským policistům muž, že ve sběrných surovinách v Želivského ulici viděl plechy, které mu někdo ukradl ze zahrady. Do sběrny vyrazila hlídka městské policie a popsané plechy tam skutečně našla. Majitel sběrny strážníkům sdělil jméno muže, který tento kovový šrot do sběrny přivezl. Strážníci předali informaci Policii ČR, která si po příjezdu na místo převzala věc k dořešení.

Stařence se udělalo špatně, spadla a zranila se

V pondělí odpoledne našli městští strážníci v jablonecké ulici SNP starší paní, která ležela na chodníku a krvácela z nosu a úst. Poskytli jí první pomoc a přivolali záchranku, která si stařenku odvezla do nemocnice.

Opilý cyklista

V pondělí kolem půl páté odpoledne zavolala na městskou policii paní, že jí do zaparkovaného mercedesu najel pravděpodobně opilý cyklista, který měl na kole přidělanou jakousi mačetu, a odřel celý bok jejího auta a nyní se s ní hádá. Když do uvedené ulice Měsíční dorazila hlídka, našla muže ležícího asi 5 metrů od auta i s jeho jízdním kolem. Přiznal se, že je pod vlivem alkoholu a odmítl lékařské ošetření. Mercedes měl skutečně odřený celý levý bok a i zpětné zrcátko, které bylo navíc otočené. Na místo byla přivolána Policie ČR, která si celou věc převzala k šetření.