Starosta Lipí Stanislav Kysela se dušoval, že on žádnou pracovní nabídku nejznámějšímu českému vězni nedal. „Byl jsem kamarádovi na pohřbu a tam se mě na to lidi taky ptali, ale obec s tím nemá nic společného," řekl Stanislav Kysela.

Jiří Kajínek, odsouzený vrah, míří 23. května po 23 letech na svobodu z věznice v Rýnovicích v Jablonci nad Nisou díky milosti, kterou mu udělil prezident Miloš Zeman.
Je to tady! Kajínek opustil vězení. "Vítej na svobodě," zaznělo na uvítanou

Zvěst zaslechla i obyvatelka Lipí Marie Dolejší, ale podrobnosti neznala. Místní starousedlík Josef Mojžíš doplnil: „O tom nic nevím, ale když by se choval slušně a měl se k práci, nevadilo by mi to."

Jiřího Kajínka se ale zřejmě v Lipí nedočkají. Otázka jeho pracovní budoucnosti v obci se totiž objevila jen v souvislosti s tím, že má zemědělské vzdělání. A předseda zdejšího zemědělského podniku Zdeněk Houška byl televizními novináři dotázán, zda si myslí, že by omilostněný muž mohl nastoupit v zemědělství. Zdeněk Houška odpověděl, že pokud má Jiří Kajínek zemědělské vzdělání, tak by možná v zemědělství nastoupit mohl.

Jiří Kajínek.
V Budějovicích zastavil Kajínka výstřel

Ale Zdeněk Houška zároveň pro Deník zdůraznil, že k žádnému jednání s Jiřím Kajínkem nedošlo, že to byla jen odpověď na teoretickou novinářskou otázku.