Po prohlídce vodoměru ve sklepě za ním přišla do kuchyně, aby se s ním údajně vypořádala. Z toho důvodu si připravil své dvě peněženky. Žena před ním vytáhla tři dvoutisícové bankovky, ale ty si nakonec ponechala a z domu odešla, aniž by mu nějaké peníze vyplatila. Po jejím odchodu mu chyběly obě jeho peněženky s úsporami ve výši 175 000 korun. Podvodnice v průběhu návštěvy nekontrolovaně běhala po domě a vymyslela si například to, že musí v koupelně zkontrolovat tlak vody. „Senior si vůbec neuvědomuje, ve kterém okamžiku ho okradla," popsala Ivana Baláková, mluvčí krajské policie.

Ženu popsal jako tmavovlásku ve věku kolem 40 let, středně silné postavy. Mluvila česky bez přízvuku a vystupovala suverénně a přátelsky. Venku na ni čekal nějaký člověk, v tuto chvíli nevíme ani to, zda to byl muž nebo žena.

Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. V této souvislosti doporučují, aby ohrožené seniory zastupoval ve finančních záležitostech někdo z rodiny. Pokud senior podvodníka do domácnosti nevpustí, je pravděpodobné, že se obětí trestného činu nestane.