Téměř každý z nás sní někdy o tom, co nemůže mít. Kudrnaté ženy chtějí mít rovné vlasy, ty s rovnými zase naopak. Štíhlé chtějí mít nějakou tu křivku zakulacenou, baculky touží být hubené. Některé světlovlásky by rády tmavé vlasy, ale nemají odvahu to zkusit. Egoo proměny s Deníky předsudky bourají. Důkazem je paní Pavlína Hejzlarová z Chomutova, která se do Proměn přihlásila a její změna je opravdu velkolepá. Posuďte sami.

„Celý život jsem nosila světlé vlasy a nikdy jsem si neuměla představit nic jiného. Dnes je ze mě přirozená tmavovláska a jsem nadšená,“ říká Pavlína Hejzlarová ke změněné barvě svých vlasů. Před tím, než mě dámy v Egu proměnily, jsem byla trochu nervózní. Nevěděla jsem, do čeho jdu, a měla jsem obavu, že mi třeba budou chtít hodně zkrátit vlasy,“ popisuje průběh proměn Pavlína. „Velmi mile mě ale překvapilo, že se mnou kadeřnice střih i barvu konzultovaly a na vše mě připravily.“

Make-up: Míša Šedivá, Egoo
Vlasy: Martina Zralá a tým Egoo
Oblečení: Alice Abraham
Šperky: Diamond Club
Foto: Petr Hricko

Pavlína své vlasy svěřila do rukou Martině Zralé z týmu Jany Burdové. Ta jí vlasy nejprve musela začít uzdravovat. „Pavlína si několik let odbarvovala vlasy doma, což je téměř to nejhorší, co může žena udělat. Barvy pro domácí použití totiž nejsou určeny k dlouhodobému barvení a obsahují až pětinásobně vyšší koncentraci chemických látek, například amoniaku než profesionální barvy v salonech. Pokud si dlouhodobě barvíte vlasy přípravky z drogerie, permanentně si tak vlasy vysoušíte a poškozujete vlasové jádro. Vlasy jsou pak slabé, krepaté, bez života,“ vysvětluje Martina Zralá a dodává, že pro uzdravování vlasů si vybrala rekonstrukční, hydratační vlasovou kůru Joico, až poté mohla vlasy obarvit.

Silně poškozené vlasy potřebují dlouhodobou péči

„Je to běh na dlouhou trať. Nestačí udělat jednu nebo dvě vlasové kůry a myslet si, že je vyhráno. Takhle silně poškozené vlasy potřebují dlouhodobou a pravidelnou péči. Doporučuji minimálně jednou za měsíc zajít na vlasovou kúru a barvit pouze profi barvami v salonu. Osobně mám vyzkoušené barvy Joico, které jsou velmi šetrné k vlasům,“ dodává kadeřnice Martina.

Poté, co Pavlína absolvovala vlasovou péči, vzala si ji pod křídla kosmetička Míša Šedivá. „Pro Pavlínu jsem vybrala relaxační tělové ošetření Orlane, kde si odpočinula díky masáži limetkovým olejem, a pak jsme se vrhly na zpevňující ošetření obsahující liftingovou masáž a další příjemné a hlavně účinné procedury. Výsledek byl okouzlující,“ popisuje kosmetička Míša a Pavlína obratem dodává, že nic podobně příjemného nezažila. „Velmi jsem si odpočinula, a hlavně jsem po ošetření pleti viděla výsledky. Díky liftingové masáži se má pleť viditelně vypnula a všiml si toho i můj manžel, což je velká pochvala,“ usmívá se Pavlína.

Společně vybraly nádherný brokátový kabát

Na Pavlínu následně čekal výběr šatů u módní návrhářky Alice Abraham. „Společně s Alicí jsme vybraly nádherný brokátový kabát, který jsme doplnily pouze tílkem a lodičkami na vysokém podpatku. Ihned, jak jsem kabátek uviděla, chtěla jsem ho, takže jsem se při focení cítila velmi dobře,“ říká Pavlína a dodává, že ke kabátku také vybraly nádherné diamantové šperky od společnosti Diamond Club.

„Šperky jsou krásné, nádherně ladily k oblečení. K diamantovým náušnicím a přívěsku patřil i prsten, který mi byl trochu těsnější. Při jeho sundávání jsem měla menší problém. Říkala jsem si, že mi asi přirostl k prstu,“ směje se Pavlína. Jakmile byla Pavlína připravená, začalo se fotit. Pavla se během okamžiku proměnila v profesionální modelku, která se před objektivem fotografa Petra Hricka cítila příjemně. „Nejdříve jsem se trochu ostýchala, ale nakonec to bylo opravdu fajn. Při focení byla báječná atmosféra, takže jsem se mohla uvolnit a společně s Petrem udělat hezké fotky,“ popisuje průběh focení Pavlína.

Proměnu umí nosit!

Akce Egoo proměny s Deníky má za sebou svou první proměněnou dámu a Jana Burdová je z proměny opravdu nadšená. „Jsem velmi potěšená hlavně díky tomu, že Pavlína je s proměnou spokojená a umí ji nosit. To je pro mne zásadní. Pavlína si umí vlasy skvěle upravit a cítí se příjemně a sebevědomě, což je nejpodstatnější,“ shrnuje první proměnu dvojnásobná kadeřnice roku a třetí nejlepší kadeřnice světa. Pavlína Hejzlarová je první z dam, která se zúčastnila Egoo proměn. V teplickém studiu Egoo Jany Burdové se takových proměn uskuteční ještě pět. I vy máte stále šanci stát se právě tou ženou, kterou tým Jany Burdové promění, vyzkouší si šaty módní návrhářky Alice Abraham, oblékne šperky od společnosti Diamond Club a zaměří se na ni fotoaparát Petra Hricka. Stačí se jen přihlásit.

EGOO PROMĚNY S DENÍKEM

Šest žen proměníme v průběhu tří měsíců v teplickém kadeřnickém a kosmetickém studiu Egoo dvojnásobné kadeřnice roku Jany Burdové. Šesti dámám pomůžeme cítit se lépe, ozdravíme jim vlasy a pleť, oblékneme je do překrásných šatů módní návrhářky Alice Abraham, vyzkouší si a domů odnesou i nádherné diamantové šperky od společnosti Diamond Club, dostanou balíček vlasové kosmetiky Joico a nakonec si budou moci vyzkoušet práci modelek. V celé kráse je totiž vyfotografuje profesionální fotograf Petr Hricko. Do soutěže se může přihlásit každá žena, která by chtěla zažít něco extra a záleží jí nejen na tom, jak vypadá, ale také na dlouhodobé kráse v podobě zdravých vlasů a pleti. Do soutěže se můžete zapojit jednoduchou formou. Stačí napsat na adresu promeny@denik.cz">promeny@denik.cz. Uvést své celé jméno, bydliště, přiložit fotografii postavy a obličeje - vlasů a připsat míry a konfekční velikost. Pak stačí vložit se na čtyři dny do rukou profesionálů a nechat se hýčkat. V průběhu Proměn můžete hlasovat o nejvíce povedenou proměnu na adrese promeny@denik.cz">promeny@denik.cz do předmětu mailu vložíte slovo „HLASOVÁNÍ“. Na konci roku pak vylosujeme jednoho z vás, který získá dárky od kadeřnického a kosmetického studia Egoo, společnosti Diamond Club a vlasové kosmetiky Joico. Vítěze hlasování o nejvíce povedenou proměnu poté uvidíte na stránkách deníku 14. 2. 2012.

CO NA KAŽDOU VYLOSOVANOU DÁMU ČEKÁ?


•Vlasová péče od nejlepšího kadeřnického týmu v republice Egoo, www.egoo.cz

•Ošetření pleti a těla v kadeřnickém a kosmetickém studiu Egoo

•Dárková poukázka od módní návrhářky Alice Abraham (sleva 30% na veškeré její produkty) a luxusní šátek v hodnotě 3 500 Kč www.aliceabraham.cz

•Diamantové náušnice od společnosti Diamond Club v hodnotě 15 000 Kč (www.DiamantoveCentrum.cz)

•Balíček vlasové kosmetiky Joico v hodnotě 3 100 Kč www.livl.cz

•5 kusů fotografií od profesionálního fotografa Petra Hricka www.petrhricko.cz

Losovaná cena: Poukaz do kadeřnického a kosmetického studia Egoo na proměnu postavy Essential v hodnotě 6 500 Kč, roční permanentku na ozdravění vlasů pomocí hloubkové vlasové kúry do kadeřnického a kosmetického studia Egoo v Teplicích, diamantové náušnice v hodnotě 15 000 Kč a balíček vlasové kosmeticky Joico v hodnotě 6 000 Kč

Zpracovala Zlata Jílková