Pondělí 9. ledna

13:00

Jablonecká nemocnice vyhlásila zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních jablonecké nemocnice z důvodu chřipkové epidemie, a to s platností od úterý 10. ledna. "Samozřejmě i pro dnešní den žádáme návštěvy, které mají u sebe sebemenší podezření na onemocnění, aby z důvodu ochrany svých blízkých na návštěvu nechodili," upřesnila Petra Hybnerová, mluvčí Nemocnice Jablonec. 

Opatření platí do odvolání.

Neděle 8. ledna

Na celou republiku zaútočila plošná chřipková epidemie. V Libereckém kraji je nejhorší situace na Jablonecku. V Libereckém kraji je nad epidemickým prahem právě jen Jablonecko s 2056 případy na sto tisíc lidí. „Podobná situace je i v ostatních částech republiky. Dá se usuzovat o lokálních epidemiích, které se v nejbližší době můžou plošně rozšířit," uvedl Jaroslav Harman, zástupce ředitelky protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice.

Dosud byl virus nejtěžší formy chřipky typu A/H3 prokázán v Libereckém kraji u 23 nemocných. Prozatím nebyly registrovány onemocnění se závažným, život ohrožujícím průběhem.

Uzavírají se i nemocnice. Ta tanvaldská je uzavřena pro návštěvy již od pátku. V Krajské nemocnici Liberec do odvolání jsou zakázány návštěvy ve všech zařízení spadajících pod nemocnici. Týká se to tedy všech oddělení v Liberci, Turnově i Jablonném v Podještědí.