„Máme za sebou přes 45 výjezdů společně s kolegy z profesionální stanice v Jablonci nad Nisou," pochlubil se jeden z členů sboru Tomáš Kadeřábek. V létě například zasahovali při lesních požárech za jabloneckou přehradou nebo při lesním požáru ve skalnatém a těžko přístupném terénu nad obcí Branžež. „V zimě jsme se podíleli i na velmi komplikovaném zásahu v Turnově," dodal skromně Kadeřábek. To je ovšem jenom malý výčet z jejich práce, která je podle jejich vyjádření velice baví a neměnili by ji.

Od letošního roku budou i vyprošťovat

Pasečtí hasiči jsou předurčeni hlavně na požáry a mimořádné události jako jsou přívalové deště, vichřice nebo likvidace nebezpečných látek na komunikacích. Od letošního roku navíc budou moci vyprošťovat lidi při dopravních nehodách. Touto technikou je vybavilo město Jablonec.

V roce 2015 navíc oslavili 130 let fungování svého sboru. Kromě práce si ovšem místní dobrovolní hasiči najdou čas i na zábavu. Momentálně pečlivě připravují svůj tradiční ples, který se v jabloneckém Eurocentru uskuteční 27. února od 20 hodin.