Jeho vrcholem bude dnešní aukce, která v zahradě Riedlovy vily začne v 17 hodin. „Ještě předtím ovšem máme připravený pestrý doprovodný program pro všechny věkové kategorie," řekla vedoucí kulturního centra Lenka Neumannová.

V loňském roce se tvořilo pro Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, kam zamířila částka přes šedesát tisíc korun. V letošním roce si ovšem připomenou 100. výročí protržení přehrady na Bílé Desné. „Výtěžek z letošní aukce soch proto půjde na podporu rozvoje turistického ruchu v Desné a okolí," informovala dále Neumannová.

Právě upravený areál Protržené přehrady je jedním z turisticky atraktivních cílů. Starosta Jaroslav Zeman má už plánu, že by se některé z dříve vydražených soch měly objevit i v tomto areálu. Ten by se měl stát místem zamyšlení, poznání a odpočinku. „Naším největším přáním je krásné počasí a co nejvíce lidí, kteří přijdou dražit," řekla Neumannová.

Kompletní nabídku uměleckých děl, které můžete dnes odpoledne dražit, si můžete prohlédnout na této stránce i s jejich vyvolávacími cenami.