Nechutné. Sprosté. Nebezpečné. Někteří lidé tomu věří a chtějí podat na poslance Farského trestní oznámení. Pod facebookovou událostí o chystané návštěvě prezidenta Miloše Zemana v Libereckém kraji se objevila několik let stará fotografie Jana Farského se samopalem pořízená v muzeu vojenských zbraní. Přes ní ale správce falešného profilu Jan Farský připsal text, jak můžete vidět, v nevhodné souvislosti.

Manipulace s fotografií Jana Farského, kterou pustil pachatel do světa prostřednictvím falešeného profilu.

„Fotografie je asi šest let stará, už jsem ji dávno ze svého profilu stáhl. Nemám šanci se tomu člověku bránit. Různě útočí už deset let," řekl poslanec Jan Farský.

„Není to poprvé, co ten člověk zaútočil. My ho známe. Zneuznaný semilský politik," konstatoval poslanec Farský s tím, že už centrále facebooku on i další lidé falešný profil nahlásili. „Jenže on si založí další. Různě trvají potíže podobného charakteru zhruba deset let," dodal. Nemá šanci jak se bránit. Obrana totiž vůbec žádná neexistuje.

Sociální sítě jsou prostředí, kde lze anonymně bez zábrany komukoliv ublížit. Lidé jsou velmi důvěřiví. Facebook je jako oheň bez kontroly.

Prezidentská návštěva v Libereckém kraji:Prezident Miloš Zeman se chystá do Libereckého kraje. Byl tu v lednu, kdy se otevíral v Liberci hospic. Nyní v rámci svých cest po České republice sem opět přijede v termínu 24. – 26. února. Vedle Liberce a Hodkovic n. M., kde svou cestu zahájí, zamíří až do východního cípu kraje. Lidé se s ním potkají v Tanvaldě (čtvrtek 11:10), Harrachově, Lomnici, Jilemnici (pátek 11:00) i Semilech (čtvrtek 16:15).