Kromě tradičních sportů, jako je fotbal, tenis, hokej, volejbal , judo nebo florbal, můžete v Jablonci vyzkoušet i capoeiru, rugby nebo třeba kickbox. Nabídka sportovních aktivit je opravdu pestrá. „Ti, co se dříve něčemu věnovali, to mají jednodušší. Ti už mají kontakty, případně vědí, kam své dítě orientovat. U nás nesportovců to je těžší," řekl devětadvacetiletý Jakub Novotný, který Jabloneckou neděli využil k tomu, aby spolu se synem našli klub, kam začne chodit sportovat.

Nebyli jediní a rozhodně bylo z čeho vybírat. Prezentovala se zde totiž většina sportovních oddílů a klubů. Navíc nešlo pouze o strohou nabídku, ale děti si vše mohly reálně vyzkoušet. „Bylo to fajn. Vůbec nedokážu spočítat, kolik dětí si k nám přišlo zahrát, ale byl jsem v jednom kole," smál se Ondřej Plíšek, jeden z trenérů tenisového klubu ČLTK Jablonec nad Nisou.

PRVNÍ ROČNÍK PŘEDČIL VŠECHNA OČEKÁVÁNÍ

První ročník vzali rodiče se svými ratolestmi doslova útokem. Mezi bazénem a sportovní halou se pohybovali už od začátku akce. Navíc počasí vyšlo na jedničku a zastavili se zde i ti, kteří sem původně nemířili. „Byl jsem původně dost skeptický. Nechtěl jsem z toho formální, strohou akci. Výsledek ovšem tisícinásobně předčil má očekávání," prozradil s odstupem Milan Matura, jednatel Sport Jablonec n. N., s.r.o., který akci propůjčil své prostory a byl jedním z organizátorů. Dodal také, že akce se uskuteční i v příštím roce.

Radost z ohlasu veřejnosti má i jablonecký primátor Petr Beitl, který je sám aktivním sportovcem. „Chtěli jsme dát příležitost dětem, aby si samy vybraly sport, který je zaujme," upozornil na jeden ze smyslů sportovního dne.

Přiznal také, že stejně jako v mnoha dalších případech i jeho ke sportu přivedli rodiče. „Začínal jsem během na lyžích a následně začal s atletikou, ale mým kmenovým sportem je kanoistika," prozradil primátor.

Po několikahodinovém hledání si nakonec vybrali i v rodině Novotných. „Největší úspěch měl florbal," prozradil tatínek.