Není nad doporučení známých. tentokrát doporučuje Petr Beitl, primátor Jablonce, který se sám účastní e-aukcí energií, které pro své obyvatele připravuje město Jablonec.

„Ušetřili jsme jako domácnost několik tisíc ročně, což splnilo naše očekávání. Určitě do toho půjdeme znovu," podělil se o zkušenosti z minulých e-aukcí Petr Beitl.

Magistrát tak ve spolupráci se společností A-Tender opět připravilo možnost zúčastnit se elektronické aukce na dodavatele elektrické energie a zemního plynu. „Na základě požadavků od občanů jsme se rozhodli e-aukci opět zopakovat a poskytli jsme pořadatelům podporu při organizaci," potvrdil náměstek primátora Miloš Vele.

Od 7. března bude probíhat v přihlašování do 2. kola elektronické aukce na elektřinu a plyn. Přihlásit se mohou jak účastníci aukce z prosince 2013, kterým bude letos končit výhodná cena, tak i noví odběratelé. Letos nově se mohou zájemci registrovat online na www.setrime-lidem.cz.

Kontaktní místo, kam mohou lidé přijít uzavřít smlouvu o spolupráci a tím se stát účastníky elektronické aukce je otevřené každé pondělí až středu od 7. března do 23. března v budově radnice, vchod v přízemí vlevo vždy od 8 do 17 hodin. E-aukce je pořádána pro občany Jablonce nad Nisou a okolí. Hlásit mohou jakékoli odběrné místo na území republiky chatu, chalupu či byt v jiném městě. Vhodná je i pro malé živnostníky, podnikatele, společenství vlastníků jednotek.