O víkendu se totiž v libereckých Lidových sadech konala mezinárodní soutěž mágů a kouzelníků 20. Ještědský krystal.

Magic Alex alias Aleš Březina na něm se svým týmem získal 1. místo v kategorii Iluzí a sám za program s názvem Fantasy of Magic vybojoval GRAND PRIX 2012.

Jaký máte pocit z výsledku?

Nečekal jsem to, protože jsem si pro letošní ročník připravil, dá se říct rekordní číslo. Ale přál jsem si, aby se mi povedlo a vyšlo to. Dokonce líp, než jsem čekal. V programu Fantasy of Magic jsem objevil rekordní počet hrdliček a to deset. Měl jsem z toho obrovskou radost a to už jen z toho důvodu, že jsem měl obrovský strach, aby se mi povedly všechny způsoby jejich objevení.

Další radost jsem měl samozřejmě také z toho, že se nám povedlo i druhé číslo, které dělám se svými asistentkami. Kromě levitace na mečích jsme předvedli i jednu z nejrychlejších bleskových výměn a jiné iluze. O to víc je mi líto, že pořadatel tento dvacátý ročník vyhlásil zatím jako poslední. Snad se ale brzy tato letitá tradice obnoví a brzy se zase na pódium v Lidových sadech kouzelníci vrátí. Byla by to velká škoda, protože jen tak mají diváci možnost poznat kouzelnické umění na vlastní oči.

Vaše plány do budoucna?

Už za pár dní mě čeká zkouška ve škole, kterou mi začíná zkouškové období. Takže zasednu nad učením a ke psaní seminárních prací. Ale protože příležitostí ke kouzlení neubývá, ba naopak, určitě se budu snažit zvládnout obojí a hlavně dobře.

Nyní jsem v jednání s francouzskou produkcí a také se začíná uvažovat o dlouhodobé spolupráci zde v České republice. Ale více rád prozradím, jestli mi to vyjde. Držte palce nejen mne, ale i mému týmu.