Od čtvrtka 1. června si budou moci dětští návštěvníci opět vyzvednout svoje odměny za absolvování těchto stezek. „Návštěvnost, kterou obě nové stezky za první sezonu svého provozu dosáhly dokazuje, že návštěvníci Jizerských hor i místní si obě nové naučné trasy, určené zejména dětem, oblíbili,“ sdělil Petr Holub, starosta Bedřichova.

Střed Jablonce zaplavili ranění a mladí zdravotníci. Sjeli se ze dvou krajů a to Libereckého a Ústeckého. Vítězové všech oblastních kol zápolili o postup na celorepublikové kolo, které proběhne 16. – 18. června
v Havlíčkově Brodě.
GALERIE: Školáci první pomoc dovedou mnohdy lépe, než by ji uměli dospělí

Od 2. července do konce října si na Prezidentské chatě svůj nápoj za odměnu vybralo přes 230 dětí, na Královce skoro 3 000 dětí. Úspěšnou sezonu má za sebou i druhá stezka Najdi bedřichovský viklan. S razítkem od viklanu si pro náramek za zdolání trasy přišlo do bedřichovského Informačního centra přes 1300 dětí.

Mravenčí stezka začíná v Infocentru, kde si mohou návštěvníci vyzvednout mapku cesty, kterou potřebují k vyluštění tajenky. Cestou na ně čeká 15 dřevěných sošek zvířátek a hub z Jizerských hor. Děti se dozvědí nejen o tom, jaká zvířata mohou v Jizerských horách najít, ale jsou vedeny i k tomu, jak se v chráněné krajinné oblasti chovat. Po projití celé stezky a vyluštění tajenky čeká na všechny na rozhledně Královka odměna, ve formě Jizerského nápoje Kitl, nebo originálního pohledu.