Symbolického křtu se ujal Miloň Čepelka, člen divadla Járy Cimrmana, který zároveň uvedl novinku letošního léta, Kitl Syrob Malinový. Již tradiční Den otevřených sudů byl spojen také s oslavou 10. narozenin firmy.

Zbrusu novou podnikovou prodejnu a výrobní prostory představila v pátek společnost Kitl, tradiční jablonecký výrobce zdravých nápojů. Proměna prostor bývalé teplárny v moderní potravinářskou výrobu si vyžádala téměř rok práce. „Budova navazující na prostory naší firmy přestala být původním majitelem využívána a představovala typický městský brownifield. Její kompletní rekonstrukce nám umožní rozšířit výrobní i skladovací plochy a dál navyšovat výrobní kapacitu,“ vysvětlil ředitel firmy Kitl, Jan Vokurka, který veřejnost provedl i novou podnikovou prodejnou. „Mnozí zákazníci si zvykli chodit pro naše zboží osobně. Nyní to konečně budou mít s veškerým komfortem,“ dodal.

Osmdesátihodinová airsoftová simulace, Protector 2016 pokračovala 21. července v části bývalého vojenského prostoru Ralsko na Českolipsku. Do akce typu LARP (z anglického Live Action Role Play) je zapojeno je přes 1000 airsoftových bojovníků z několika ze
Islámští válečníci obsadili Ralsko. Boje potrvají do neděle

Kmotrem nových prostor se stal Miloň Čepelka, člen Žižkovského divadla Járy Cimrmana. „Nejdřív jsem si říkal, co já, co Jára, a co fabrika? Ale pak se ukázalo, že jsem ještě nikdy nekřtil žádnou fabriku. A také jsem si uvědomil, co mají společného doktor Kittel a Jára Cimrman: svoje životní moto. Všechno dělat pro lidi. Je to heslo dnes již zprofanované, ale my víme, že jak doktor Kittel, tak Jára se mu nezpronevěřili,“ uvedl Miloň Čepelka a přidal i vlastní rýmovanou gratulaci.

Současně s novými prostory pokřtil také letošní novinku, Kitl Syrob Malinový. Ten je šestým v řadě ovocných a bylinných sirupů, které společnost Kitl vyrábí. Kromě nich nabízí značka Kitl i bylinná vína, medoviny, nebo třeba přírodní energetický nápoj Životabudič. Na trhu působí už desátým rokem.