Výstava Cestami proměn opět doputovala do Jablonce  

Jablonec n. N. – Na sedmi panelech na pěší zóně v Komenského ulici ve druhé půlce července představí proměněné památky z Libereckého a Ústeckého kraje a také hlavního města Prahy. Jablonec reprezentuje vloni zrestaurovaný barokní kamenný kříž v Proseči. Jeho šance na umístění v soutěži Má vlast cestami proměn můžete zvýšit hlasováním na webu cestamipromen.cz, kde kříž najdete pod číslem 44. Putovní výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o zvelebování opomíjených míst, o proměnách chátrajících staveb v důstojné objekty, o zkrášlených náměstích a návsích, nádražích, sakrálních stavbách v České republice. Začala 21. května na Vyšehradě a po celý rok putuje po českých městech a obcích. Jablonec tradičně slaví v soutěži úspěchy, Prosečská kaplička se stala nejlepší proměnou roku 2015. Rekonstrukce vodojemu na Dobré Vodě si v loňském ročníku vysloužila Cenu odborné poroty. „Jako poděkování všem, kteří svým hlasem v loňských ročnících soutěže podpořili jablonecké proměny, jsme část výstavy přivezli i do Jablonce,“ sdělil jablonecký primátor Petr Beitl a zve všechny na pěší zónu v ulici Komenského, kde bude výstava k vidění do 31. července.

ANNA KYSELOVÁ se narodila v pondělí 3. července mamince Zuzaně Janošíkové z Jablonce nad Nisou. Měřila 50 cm a vážila 3,38 kg.
V červenci jsme se narodili na Jablonecku a Liberecku

Při couvání přehlédl sloup  

Jablonec n. N. – V úterý 11. července v Jablonci v ulici Hluboká couval řidič s vozidlem Iveco k jednomu z domu, kde se chtěl otočit. Při tom přehlédl sloup veřejného osvětlení, do kterého narazil. Alkohol byl u tohoto řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Předběžná výše škody činí 10 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo, řidič na místě zaplatil pokutu.

Rádelská ulice bude uzavřena do října  

Jablonec n. N. - Od čtvrtka 13. července se pro veškerou dopravu uzavře ulice Rádelská. „Důvodem je výstavba dešťové kanalizace, která bude sloužit pro odvodnění komunikace ve Vrkoslavické ulici a jejíž část trasy je naplánována právě v ose ulice Rádelská,“ sdělila Radka Poprová z oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.
Ve Vrkoslavické ulici pracují stavebníci už od června a zůstanou zde zhruba do listopadu. „Poté bude ulice Vrkoslavická širší, a to šest v oblouku dokonce přes 10 metrů, a podepřená gabionovou zdí. Kromě dešťové kanalizace získá také nový asfaltobetonový povrch a chodník ze zámkové dlažby. Celý projekt vyjde městskou kasu na 8,5 milionu korun včetně DPH,“ doplnil náměstek Lukáš Pleticha.
Havárii ulice Vrkoslavická způsobily letní přívalové deště v roce 2013, které tehdy napáchaly hodně škod na komunikacích a chodnících v Jablonci. Vzhledem ke své poloze a návaznosti na Dobrou Vodu i Petřín je ulice poměrně frekventovaná, jezdí tu autobusy městské hromadné dopravy a hojně ji využívají chodci. Proto si město nechalo vypracovat projekt na její rozšíření i na přistavění nového chodníku. „K tomu však bylo nutné vykoupit ze soukromých rukou části pozemků,“ objasnil Pleticha dobu, po kterou se oprava a stavba nových částí ulice Vrkoslavická odkládala.

JBC 4X Revelations 2017.
Na Dobrou Vodu dorazí tisíce lidí. JBC 4X Revelations startuje

Poškodil veřejné osvětlení  

Jablonec n. N. – Řidič s nákladním vozem vycouval ve středu po obědě směrem od ulice 5. května k Dolnímu náměstí a narazil do plastového květníku na sloupu veřejného osvětlení. Došlo k poškození plastové osvětlovací části a elektroinstalace sloupu, která spadla na zem. Alkohol by u řidiče vyloučen. Ke zranění nedošlo a výše škody činí 10 a půl tisíce korun.