Ztratil peněženku i s kartou, někdo s ní několikrát platil  

Jablonec n. N. – V neděli 13. srpna v době od jedné hodiny v noci do téměř sedmé hodiny ráno dvaadvacetiletý muž ztratil na neznámém místě peněženku i s doklady a platební kartou. „Následující den ovšem zjistil, že dosud neznámý pachatel v den ztráty stačil osmkrát platit jeho platební kartou na různých místech v Jablonci,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Tyto neoprávněné platby byly v celkové částce 2.438,- korun. Pachateli hrozí až dvouleté vězení.

Cyklista. Ilustrační foto.
Strážníci opět kontrolovali cyklisty u přehrady

Cyklista se zranil po pádu ze srázu, pro pomoc si došel  

Albrechtice v J. h. – V pondělí 14. srpna v katastru obce Albrechtice v Jizerských horách havaroval cyklista, který jel po místní komunikaci – cyklostezce ve směru od Protržené přehrady do Desné. V klesání a prudké zatáčce nepřizpůsobil rychlost a sjel dolů ze srázu. Cyklista při pádu utrpěl zranění, se kterým poté došel k prvním obytným domům, odkud mu byla přivolána zdravotnická záchranná služba. Cyklista naštěstí utrpěl lehké zranění, které ovšem nedovolilo provést dechovou zkoušku na alkohol. Předběžná škoda činí 2 tisíce korun.

Jeden z největších a především nejrozsáhlejších festivalů v Českém ráji startuje již zanedlouho. V pátek 30. června otevře hudební a divadelní Sedmihorské léto své brány a odstartuje nejen svůj osmý ročník, ale také prázdninové měsíce divadelním představe
Festival pod Troskami vrcholí hvězdnými jmény

Neznámý pachatel se potuloval po domě, vyrušil ho pes  

Jablonec n. N. – V noci z 13. na 14. srpna neznámý pachatel přeskočil vrata na zahradu u domu v ulici Wolkerova v Jablonci. Poté si otevřel dveře do domu a tam rozbil skleněnou výplň u dveří do bytu. Prošel přízemím a po schodišti i do prvního patra. Potom uslyšel zaštěkání psa a stejnou cestou utekl. V domě nic neodcizil a majiteli tak způsobil škodu na poškození dveří ve výši 2 a půl tisíce korun.