Pro Liberecký kraj stále platí takzvaná smogová situace vyhlášená v pátek ráno. Silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Podle meteorologů se ráno nejhůře dýchalo v České Lípě, kdy hodinové koncentrace polétavého prachu byly i nad 140 mikrogramy na metr krychlový. Čtyřiadvaceti­hodinový limit 50 mikrogramů na metr krychlový byl ráno v České Lípě, stejně jako v Liberci a Jablonci, překročený zhruba dvojnásobně.

Kvůli smogu by lidé s chronickými dýchacími potížemi, srdečními nemocemi, senioři či děti by se měli venku vyvarovat zvýšené fyzické zátěže. „Lidé by rovněž měli větrat spíše krátce a intenzivně a zvážit posílení vlastní imunity přísunem vitaminů," uvedl již dříve mluvčí kraje Jiří Langer. Meteorologové žádají řidiče, aby pokud možno nevyjížděli, protože výfukové plyny koncentraci prachu a dalších škodlivin výrazně zvyšují.

Silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy jsou holé suché a vymrzlé, ujetá vrstva sněhu krytá posypem je v horských oblastech, na silnicích nižších tříd na Jablonecku a místy na vozovkách III. tříd na Českolipsku.

V Libereckém kraji by dnes mělo být převážně jasno, nejvyšší denní teploty budou mezi minus pěti až minus osmi stupni Celsia.