Večer ve středu (nejprve do Čech) přijde od západu výrazná studená fronta. Ta bude doprovázena ochlazením a také silným nárazovým větrem. Právě nejsilnější vítr bude na samotné frontě a také i v dalších hodinách, kdy k nám vzápětí dorazí ze Severního moře tlaková níže, která je pozůstatek Ex - Hurikánu Gonzalo.

Pozdě odpoledne a večer začne zesilovat Z až SZ vítr, který bude foukat od 30 do 45 km/h. V nárazech (i v nížinách) bude foukat od 60 do 90 km/h. Na horách to mohou být nárazy od 80 do 110 km/h. Ojediněle se mohou ukázat nárazy na hřebenech hor (jako např. Klínovec, Sněžka, Ještěd či Šerák) až do 140 km/h.

Nelze ani během úterní a středy vyloučit ojedinělé bouřky. Ty se mohou ukázat kdekoliv na našem území. V noci se také ochladí. Teploty klesnou většinou na 8/3 °C. K tomu začne od cca 750 - 850 m n.m. místy sněžit.

"Přes den (středa) nás čekají teploty jen od 4 do 8 °C, ale v Polabí a na JV Moravě bude od 6 do 10 °C. Také pro středu platí, že se mohou sněhové srážky ukázat od cca 750 - 850 m n.m. Vše podstatné nezapomínejte během dne sledovat i na http://www.meteovcasnevarovani.cz/aktuality," uvádí server.