Již pošesté se zaplní sál Parkhotelu na Smržovce davem tancechtivých dárců. Dorazí na další díl Zumba maratonu.

„Výtěžek z celé akce opět rozdělíme mezi postižené z Maxova a mezi postižené dětičky z Jablonce," přiblížila Martina Josífek Zelinková za pořádající eR Club Smržovka a Jablonec n. N.

Jako každý rok mají organizátoři pro účastníky kromě strhující a nádherné zumby připravený program a letos budou mít možnost vyzkoušet si i zbrusu nové cvičení, které eRclub nabízí takzvané Fit Drums, tedy sportovní bubnování.

„Věřím, že naše akce pro postižené lidičky bude příjemným vybočením a hlavně hezkým začátkem adventu v této šílené době a v událostech posledních dnů a týdnů u nás i ve světě," zve Martina Josífek Zelinková.

UŽ OD SEDMNÁCTI

Martina Zelinková pomáhá dětem z Domova Maxov od svých sedmnácti let.

„To bylo ještě za komunistů, když jsem se do okolí tehdejšího ústavu dostala trochu náhodou, na rande. Viděla jsem to prostředí a měla jsem z toho až trauma. Řekla jsem si, že až budu moci, pomohu jim. K té chvíli došlo poprvé v roce 2011, kdy jsme s eR Clubem uspořádali první zumba maraton," popisuje Martina Josífek Zelinková za organizátory Velkého Charitativního Zumba Maratonu.

Před prvním ročníkem jí věřila jen hrstka sponzorů, jiní se na ni dívali skrz prsty. „Veškeré dary ale zveřejňujeme a díky tomu se počet a ochota sponzorů rok od roku zvyšuje. Už nyní můžeme říci, že letos překonáme loňský rekord ve vybraných prostředcích," vysvětluje cvičitelka.

Jako oba předchozí ročníky přijedou cvičit a tančit právě i chlapi z Domova Maxov.

„Jde vlastně o jistou terapii. Klienti se rozpohybují a vydají ze sebe energii," popisuje Stanislav Petrovič, ředitel Domova Maxov.

V prvním ročníku Zumba Maratonu vybrali přes 30 tisíc korun, před dvěma lety pak rekordních 82 tisíce. Loni šla laťka trochu dolů, na 73 tisíc. Organizátoři letos doufají v lepší výsledek.