Deset tisíc diváků. Tolik, stejně jako v minulém roce, čekají organizátoři světové série ve fourcrossu s názvem JBC 4X Revelations. Ta odstartuje ve čtvrtek 13. července a potrvá přes celý víkend. A bude to veliké. Kromě závodů totiž pořadatelé připravili i after párty, kde mimo jiné zahraje třeba známí DJ Manene či Mosaken.

POLICEJNÍ DOHLED

Na akci bude samozřejmě dohlížet policie. Pozor na pokyny policistů si musí dát především řidiči, kteří sem dorazí svými vozy. „Připravili jsme opatření, jehož úkolem je zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v okolí sportovního areálu – na silnici první třídy č. 65 v úseku od Rychnova až do Jablonce,“ přiblížila policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté se v areálu i kolem něj zaměří i na eliminaci kapesních krádeží, krádeží motorových vozidel a vloupání do nich, na oblast alkoholové i nealkoholové toxikomanie.„Žádáme motoristy, aby parkovali na místech tomu určených a respektovali značení o zákazech stání,“ doplnila Sochorová.  Připraveni jsou i organizátoři. Ještě před pár dny přitom v areálu kdosi zničil dřevěné podstavy pod stany. „Museli jsme vyrábět nové a s tím jsme se rozhodli, že uděláme ještě lepší servis pro závodníky a nachystáme zónu přímo pod startem,“ popsal za organizátory Tomáš Slavík.

Letošním největším překvapením je Mokoomba, kapela ze Zimbabwe, která spojuje tradiční rytmy a současné taneční žánry. Skupinu si založili v roce 2002 tehdy náctiletí kluci z Města Victoria Falls.
Prázdninový Jablonec nabídne hudbu celého světa

DĚTSKÝ ZÁVOD

Organizátoři JBC 4X Revelations letos premiérově zařadili i dětský závod. „Pojede se v pátek po kvalifikaci mužů v 19:30 a nese název Revelations kids. Budou dvě kategorie: do 13 let a 13 – 16 let,“ přiblížil Tomáš Slavík. Registrace na dětské závody bude probíhat ve čtvrtek 14 – 17 i v pátek od 14 do 16 hodin a je je zdarma.
Vyhlášena je i fotografická soutěž Photo Contest 2017, jejíž uzávěrka proběhla již včera, ve středu 12. července. Vítěz získá profesionální outdoorovou kameru.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Pořádnou porci zábavy slibuje i doprovodný program. Diváci se mohou těšit třeba na leteckou exhibici nebo na netradiční souboj riders s youtubery na kolech a v gamingu. Na akci dorazí i Kazma s jeho crew a elektromobilem. Na své si tradičně přijdou i ti, kteří nepřestávají lovit nové party zážitky. Páteční večer bude patřit Warm Up Party a partičce DJs v čele s oblíbenými Jäger DJs Akvamen a N´zym. V sobotu se v rámci oficiální Jägermeister afterparty již tradičně představí parta Masters of Dirt s DJ Mosaken, Georg Fechter, ILLSKILLZ a The Fuel Girls.
Akce vyvrcholí v sobotu 15.7.,kdy se pojede finálový závod. Vstup je zdarma.

Tomáš Slavík.
Hodiny odpočítávají, do bikové show zbývá pár dnů

MÍSTNÍ

Připravují se i místní, kteří před několika týdny v místě prožili i JBC Fest, který organizoval stejný tým jako fourcrossové závody. „Já s tím problém nemám, líbí se mi, co ti kluci a holky dělají. Lepší, než třeba brát drogy. A těch pár dní se dá přežít,“ vysvětlil jeden z obyvatel krásné části Jablonce. „Z těch akcí je nervózní jenom náš pes, ale i ten to vždy přežil bez úhony,“ směje se další ze sousedů.