Má-li přijet do Jablonce Sparta nebo Baník Ostrava, bývají z toho policejní manévry. Na takzvané ultras musí být nachystaní ale všude. Teď i na čtvrteční zápas mezi HC Vlci Jablonec a VHK Vsetín.

Nevídaná věc: i jablonecká policie brojí na hokejový zápas. „Podpořit hráče hostujícího týmu se chystá i několik stovek vsetíňanů, kteří do Jablonce přijedou již v odpoledních hodinách, a to jak autobusy, tak vlaky nebo osobními vozy," poznamenala Vlasta Suchánková, mluvčí krajské policie.

Hooligans? Vsetínští nevěří

Podle informací má do Jablonce dorazit i přibližně stovka chuligánů z Baníku Ostrava, kteří se vsetínskými běžně jezdí. „Jo, tak Ostravaci, to je těžkej kalibr, sice už to není co bývalo, ale stejně," popsal jeden z fanoušků FK, kteří mají s ultras Baníku své zkušenosti.

Sami fanoušci Vsetína ale považují celou událost minimálně za nafouknutou. Na sociálních sítí hovoří o „kachně" či poplašné zprávě. Vsetín potřebuje vyhrát jakýmkoli způsobem a postupuje.

Zkuste se vyhnout Pražské

Jablonecký hokej pamatuje sice soutěživé, přesto sportovní jednání fanoušků. Násilí? Ale no tak… Ultras ostravského fotbalového klubu? Posílit se musí pořadatelská služba, problémy také budou s parkováním a s dopravou. Navíc, když se utkání hraje ve čtvrtek odpoledne, kdy spousta lidí pocestuje na prodloužený víkend. „Žádáme motoristy, aby se, pokud je to možné, vyhnuli ulici Pražské, Tyršovým sadům a okolí zimního stadionu," poznamenala policejní mluvčí.

Ale Pražská tvoří jednu z největších dopravních tepen ve městě.

Novinkou pro návštěvníky utkání bude již samotný vstup na stadion. Z důvodu bezpečnostních prohlídek a rychlého „odbavení" jednotlivých návštěvníků bude připraven zvláštní vstup pro domácí fanoušky, fanoušky hostujícího celku i VIP. Z tohoto důvodu bude stadion otevřen již od 16:30, zápas pak začíná v 18 hodin.