„Najeli jsme autem na vlak do Prahy a z ní pak po své ose do Jablonce," vysvětlovala hostům na Reprezentačním plese Městského divadla Slovenka Anna v šatech pošitých perličkami z Jablonce. Spolu s manželem, starostou městské části Košic, přijeli právě kvůli hostovi večera, Karlu Gottovi. A nebyli sami. Fanynek bylo víc.

Sotva se zlatý slavík objevil na jevišti, bylo tam rázem plno, přestože do té doby tančili lidé pouze v párech. Ti, co přišli právě kvůli tomuto zpěvákovi, zklamaní nebyli. A s pár šťastlivci se i po koncertě ještě na jevišti vyfotografoval. „Pořád vám to dobře zpívá," okomentovala dáma, která si z Gottem stiskla ruku.

Ale nebyl to jen slavík, kvůli kterému v pátek lidé přišli. Program uváděla Agáta Hanychová a po slavnostním úvodním přípitku do světa magie diváky zavedl Aleš Březina. O ukázky společenského tance se postaral Marek Dědík s partnerkou.

V rámci vysokého vstupného byl i raut s pochoutkami slané ale i sladké kuchyně. Na své si u fontánky přišli i milovníci ovoce s čokoládou. Kdo chtěl zkusit štěstí večera, koupil si i lístek do tomboly za sto korun. Cen bylo jako tradičně málo, ale o to byly hodnotnější. Poukaz na kosmetiku, sada skla ale i hodinky, obrazy či televize.

Na video se podívejte ZDE