Na 9. ročník Potápěčského plesu se vypravili nejen potápěči do Park hotelu ve Smržovce v sobotu. I když se může zdát, že podobný ples bude plný potápěčské tématiky ne-li postav oděných do neoprenu, opak je pravdou. Kromě tradičního předtančení zhlédli hosté tanec dráždivého kankánu a nevšední triky kouzelníka.

Jak sám pořadatel plesu a majitel prvního potápěčského rádia v České republice s názvem eDive v jedné osobě Jaroslav Kočárek říká: „Jednou za rok svlékneme neopren a hodíme se „do gala". První ročník vznikl vlastně proto, abychom se taky někdy viděli jinak, než pod vodou a vzájemně poznali i své rodiny. Naše manželky byly vlastně jako paní Colombová. Vzájemně jsme si o nich celý rok povídali, ale nikdy jsme je neviděli." Samozřejmostí podle Kočárka je také poděkování všem, kteří se s nimi jezdí potápět.

Ples byl zároveň i příležitostí k udělení speciálního putovního poháru a medaile Janu Sejkorovi, který je i ve věku 70 let aktivním potápěčem a byl díky tomu uveden i do síně slávy Snakesub. „Jeho láska k potápění je inspirující a jsem rád, že nám vychovává i další generaci v podobě svého vnuka. Jen víc takových nadšenců," uzavírá Kočárek.

Letos se za potápěči na jejich ples vypravili i z lučanského Útulku pro opuštěná zvířata. „Chtěla jsem jít stylově a nasadila doma v obýváku ploutve. Hned jsem to vzdala, ve zdraví bych nepřežila," uvedla s nadsázkou Dagmar Kubištová.

Už několik let s pravidelností přistával na účet útulku obnos jako příspěvek na provoz. Mecenáš chtěl zůstat anonymní, ale po pár letech se stejně prozradil. Byli jím právě potápěči. „Moc děkujeme, že si najdou chvilku vzpomenou i na zvířata bez domova," dodala Kubištová.