Na řadě míst vylepšil v neděli podmínky i nový sníh, bylo ho ale jen pár centimetrů. Lyžovat se bude podle provozovatelů i v dalších týdnech.

Na konci minulého týdne v Harrachově padal sníh, hlavně v horních partiích. Na svazích je až půl metru sněhu. „Nahoře sníh přibývá, dole je to mokré. Vysněžené a upravené jsou obě červené sjezdovky i modrá. Upravené jsou i běžecké tratě na hřebenech, závodní tratě dole v areálu upravené nejsou, je tam málo sněhu," řekl náčelník lanovky ve Sportovním areálu Harrachov Milan Goč. Byl to podle něj jeden z pěkných víkendů, kterých letos v zimě nebylo mnoho. „Návštěvnost byla dobrá," dodal. Středisko podle něj zůstane v provozu nejméně do Velikonoc.

Velmi dobré podmínky mají v areálu v Rokytnici nad Jizerou. „Pokud jde o návštěvnost, měli jsme pěknou sobota, v neděli už to bylo o něco horší. Dopoledne ve spodních partiích pršelo. Je to prostě už jarní lyžování, ráno dobrý, odpoledne už je to horší. Lidi si kupují permanentky hlavně na dopoledne a pak jedou domů. Podmínky jsou ale dobré, sněhu máme dost a věřím, že tentokrát vydržíme až do 3. dubna," řekl ředitel střediska Michal Kopecký.

Rozhodne počasí i zájem lyžařů

Rušno bylo o víkendu i v jizerskohorských střediscích, která provozuje SKI Bižu. „V sobotu bylo narváno, neděle byla horší, i když tady nepršelo, ale sněžilo. Spadlo dalších pět centimetrů sněhu, takže je krásné lyžování," řekl ředitel společnosti Pavel Bažant. V provozu jsou střediska na Tanvaldském Špičáku a Severáku, v Bedřichově se lyžuje na Malinovce. Jak budou střediska v provozu v dalších týdnech bude SKI Bižu rozhodovat podle počasí a zájmu lyžařů. „Sníh nám vydrží, ale pokud bude pršet, tak nebude pro koho lanovky pouštět," vysvětlil Bažant.

Dobrou sobotu a horší neděli zažil také Sportovní areál Ještěd. „V letošní zimě je ta návštěvnost o něco slabší vzhledem k průběhu, který má. V těch nejvíce navštěvovaných dnech máme v areálu zhruba 1500 lidí, jinak dosahujeme návštěvnosti kolem 500. Nejsou to čísla, která by byla pro nás úplně optimální," přiznal vedoucí střediska Jan Svatoš. Na Ještědu se lyžuje na 6,5 kilometru tratí. „Jediné, co se nám nepodařilo zasněžit, je jižní strana areálu sjezdovky Na Pláních. Jinak je v provozu všechno," dodal. Na svazích Ještědu je stále až půl metru hlavně technického sněhu.