HC Vlci Jablonec – HC Dvůr Králové 6:1

A podporovaný početnou družinou fanoušků byl domácím hokejistům od počátku vyrovnaným soupeřem. Častěji se sice dostávali do zakončení Vlci, ovšem na dobře chytajícího Čápa v brance hostí dlouho nemohli najít recept. K vedoucí brance v 17. minutě jim tak pomohla velká dávka štěstí. Peřinou od mantinelu nahozený kotouč hostující gólman sice betonem vykopl, jenže přímo do brusle vlastního obránce a od ní putoval puk za jeho záda. Jedna nula byl také stav na konci první části a bylo jasné, že Vlky čeká ještě těžký boj.

BITVA BYLA VYROVNANÁ

I první polovina druhé třetiny byla ve znamení vyrovnané bitvy, v níž ale střeleckou převahu měli Jablonečané. A štěstí se jich drželo i tentokrát. Po té, co špatně střídali, se dostali do šance hosté a Hosnedla před kapitulací zachránila branková konstrukce. Ve 34. minutě si fanoušci Jablonce mohli zakřičet gól podruhé. V přesilové hře po akci Víška a střele Čechury se dostal k odraženému kotouči Peřina a zapsal se do listiny střelců podruhé. Jenže o čtyři minuty šel tentýž hráč na trestnou lavici a radovali se tentokrát fanoušci Dvora Králové. Ti se také velkou měrou zasloužili o to, že na jabloneckém zimním stadionu byla fantastická atmosféra a oba tábory hnaly své týmy kupředu.  Do konce třetiny se pak již skóre nezměnilo. Rozhodnutí tak přišlo až v posledním dějství.

VŠE ROZHODL AŽ ZÁVĚR

Ale že bude rozuzlení takové, nečekal nikdo. Vlci ostřelovali gólmana Čápa až do 52. minuty bezúspěšně, i když šancí bylo několik. V této minutě se ale prosadil velmi agilní Havlas a zdálo se být rozhodnuto. Hosté se ovšem nevzdali a téměř vzápětí jim vynikajícím zákrokem zkazil radost Hosnedl. Rozdíl jediné branky by jistě znamenal strach o výsledek až do konce.

PĚT MINUT JEN ZÍRALI

Pak to ale přišlo. Do konce utkání scházelo pět minut, když puk po ose Bříška – Martin Tondr – Lukáš Tondr zásluhou posledně jmenovaného rozvlnil síť Čapovy branky. Frustrovaný Dvůr jen zíral. Snažil se otevřít hru a něco s výsledkem udělat. To byla ale voda na domácí mlýn a po trefách Víška a Homolky to bylo v čase 55:58 6:1. Až příliš kruté pro, do té doby, dobře hrajícího nováčka soutěže. Mezi trefou Lukáše Tondra a Davida Homolky uteklo pouze jeden a půl minuty a pátou a šestou branku dělilo od sebe pouze 11 vteřin. Rozhodnutí zápasu tak přišlo téměř až v jeho samotném závěru a rozhodujícím faktorem byla zkušenost a trpělivost domácího týmu.

TEĎ HRAJÍ VLCI VENKU

K dalšímu zápasu cestují Vlci v sobotu 21. října do Sokolova.

Třetiny: 1:0, 1:1, 4:0. Branky: 17. Peřina, 34. Peřina (Čechura,Víšek), 52. Havlas (Mulač,Pilař), 55. Tondr L. (Tondr M., Bříška), 56. Víšek ( Peřina), 56. Homolka ( Bříška,Tondr L.) – 38. Janeba (Pozdnyakov,Hrazdíra). Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. Za Vlky: Hosnedl ( Petrželka) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Tondr M., Pilař,Zeman – Homolka, Bříška, Tondr L. – Nevyhoštěný, Víšek, Peřina – Mulač, Havlas, Babec – Frk, Gecko.