I přes nepříznivé počasí se od ranních hodin u jablonecké přehrady shromažďovaly rodiny s dětmi. Kolem druhé a třetí přehrady čekali na děti motýl Emanuel, loupežník Rumcajs, víly, strašidla a dokonce i dinosauři.

Tradiční neckyáda na Jizeře v areálu Žlutých lázní vyvrcholila sjezdem splavu.
Maloskalská neckyáda přilákala na břeh Jizery davy lidí

Každý, i ten nejmenší účastník, plnil cestou řadu úkolů, kterými ho provázely pohádkové bytosti. V rámci akce se představili i další zástupci místních organizací, například Střediska volného času Vikýř nebo Českého červeného kříže.

Pro získání razítka musely děti nakrmit spícího obra, naštípat s pomocí rodičů dříví, absolvovat jízdu zručnosti na koloběžce, pomoci Cipískovi sesbírat prádlo či poznat nejrůznější byliny. Akce navíc přiblížila dětem i třídění odpadu a smysl recyklace.

Pohádková přehrada se v letošním roce konala již po čtvrté a opět sklidila velký úspěch. „Moc se mi akce líbila Byli jsme tu letos poprvé a určitě se zúčastníme i příští rok. To už bude naše dcerka větší a zvládne více úkolů,“ pochvalovala si Pohádkovou přehradu maminka Šárka, která přijela z Liberce. Celá akce končila na Tajvaně, kde král každému předal slavnostní medaili a pamětní list.