Začíná demolice dvou domů na takzvaném Ostrém rohu v Jablonci. Demolice to bude ohleduplná. „Stavby se postupně rozeberou jen mechanicky bez použití trhavin tak, aby demolice neohrožovaly bezpečnost ani stabilitu sousedních nemovitostí a okolí zbytečným hlukem a prachem nad přípustnou míru,“ vysvětlil Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

V neděli 30. července večer ve Smržovce řidička při odbočování vlevo nedala přednost v jízdě motocyklistovi a najela mu bezprostředně do jízdní dráhy. 
Nedala přednost motocyklistovi, ten skončil s těžkým zraněním v nemocnici

Demolice bude probíhat za provozu, k dopravnímu omezení dojde jen na dobu nezbytně nutnou. Na demolici dostalo město milion korun z ministerstva pro místní rozvoj (MMR). „Milionovou dotaci město získalo pod podmínkou, že do konce listopadu 2020 bude na místě zbouraných domů okružní křižovatka. Tu bude stavět Krajská správa silnic Libereckého kraje,“ vysvětlil náměstek primátora Lukáš Pleticha.

Slovanka, nejstarší železná rozhledna v Česku nacházející se u osady Hrabětice na Jablonecku slaví 130 let od otevření.
Rozhledna Slovanka v tichosti oslavila 130. výročí

Na demolici město Jablonec n. N. získalo milionovou dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. Celkové náklady jsou 1,5 milionu korun. Pět milionů korun ze stejného programu dostala i obec Josefův Důl. Kamenný patrový dům z počátku 20. století obývali bezdomovci, byl v dezolátním stavu, několikrát vyhořel.