Jizerky ve světle čelovek a měsíce? To je ČEZ Bedřichovský Night Light Marathon, který v předsilvestrovské noci 30. prosince se pojede. Trasy se daří připravit. „Rolbaři přes noc na úterý ještě upravovali trasu. Podle předpovědi od ČHMÚ očekáváme na příští dny další sněžení. Podle aktuálních sněhových podmínek se ale mohou změnit podoby tras," informovala po úterní poradě mluvčí závodu Pavlína Běhounková.

Závod tak zahájí největší domácí seriál v běhu na lyžích SkiTour. Běžci na lyžích s čelovkami startují tento jedinečný závod v 19 hodin na Bedřichovském stadionu, tedy v místě, kde se jezdí i legendární ČEZ Jizerská 50!

Pokud jste se nestihli zaregistrovat v předstihu se slevou, přihlásit se můžete i na místě v den závodu. Děti závodí zdarma. Více na www.ski-tour.cz

Pojďte si užít běžeckou romantiku s čelovkami a za svitu měsíce. Už 30. prosince budete mít šanci si poprvé v letošní zimě zazávodit v běhu na lyžích. První závod 10. ročníku seriálu SkiTour, Bedřichovský Night Light Marathon, se jede na rozdíl od ostatních závodů večer a všichni závodníci absolvují závod s čelovkou. V Bedřichově tak panuje skvělá atmosféra, kdy tma a světýlka dodávají prostředí kolem romantická nádech.

„Závod s lampičkami je úplně o něčem jiném než obyčejné závody ve dne. Člověk odjede na trati pár metrů a najednou je ve stopě úplně sám. V Bedřichově navíc panuje skvělá atmosféra," přibližuje mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal, který si závod nejednou vyzkoušel.

Běžkaři si mohou v rámci ČEZ Bedřichovského Night Light Marathonu vybrat ze dvou tras, na 35 kilometrů, či poloviční vzdálenost. Start je pro obě distance společný v 19.00. Součástí programu jsou i dětské závody pro nejmenší. Malí závodníci startují v Mini Night Light Marathonu v 19:10.

V rámci předprogramu je pro závodníky i návštěvníky naplánována science show od iQlandia Liberec, která začíná už v 17:45. Na závodníky čeká špičkový servis, na který jsou na závodech SkiTour zvyklí. Přímo na stadionu v Bedřichově je čeká vyhřívaná šatna Volkswagen Crafter a úschovna oblečení a lyží. Pro ty, kteří si chtějí nechat profesionálně namazat svoje lyže, bude připraven mazací servis Swix. Samozřejmostí je občerstvení na trati i v cíli. Odměnou bude v cíli pro každého závodníka křišťálová medaile.