Složitá organizace, mírné zimy, nedostatek svěžích nápadů. To jsou důvody, proč se oblíbená recesistická akce Lety na saních v Plavech bude konat jednou za dva roky. „Což je na jednu stranu škoda, na druhou stranu organizátory chápu. Zatím jsme toto sdělení dostali jen neoficiální cestou," sdělila Věra Mužíčková, starostka obce Plavy. Obec v minulosti konání Letů na saních spolupořádala. V současné době akci zaštiťuje TJ Sokol Plavy.

„Zřejmě zarmoutím většinu nadšenců, když oznámím aktivní odpočinek pro rok 2016 od Letů na saních," sdělil Martin Makovec, předseda pořádající jednoty na oficiální facebookové stránce Letů na saních.

Z důvodu náročnosti příprav, organizace a zachování atraktivity akce bude interval pořádání Letů ob jedno zimní období, tedy jednou za dva roky. „V roce 2016 plánujeme práce v areálu a důkladnější přípravu akce pro rok 2017. Budeme se snažit zorganizovat veřejnou schůzku pro pořadatele, účastníky a příznivce z důvodu nápadů pro větší atraktivitu obecenstva a samotných letců," doplnil Martin Makovec.

„Chceme zvýšit atraktivitu akce. Ono připravovat každý rok areál, samotné Lety a k tomu třeba ještě stroje je dost náročné. Chceme na trať dostat i více strojů, což znamená i vylepšit komunikaci s potencionálními účastníky. Schůzku všech zúčastněných stran bychom rádi svolali již na jaře," vysvětlil Pavel Pitro za organizátory, sám dlouholetý aktivních účastník Letů.

Organizátoři chtějí areál Letů zušlechtit, natřeny a opraveny by měly být stávající boudy. Zároveň chtějí zatraktivnit program akce či zajistit lepší ohodnocení letců. A třeba i znovu zapojit letce zakládající Lety na saních.