Letošním největším úlovkem jabloneckého Eurocentra je jednoznačně americká bluegrassová skupina Rhonda Vincent & The Rage, která patří k současné světové špičce žánru a zároveň drží rekord v počtu bluegrassových ocenění. Sama zpěvačka, skladatelka a multiinstrumentalistka Rhonda Vincent pak byla šestkrát nominována na cenu Grammy. Renomovaný The Wall Street Journal ji v roce 2000 dokonce označil za „novodobou královnu bluegrassu". Její první české vystoupení proběhne v Jablonci, ve čtvrtek 9. července, tedy dnes.

Kapela si pečlivě vybírá, kde bude koncertovat. V rámci aktuálního evropského turné kapela kromě Jablonce navštíví ještě dva festivaly, a to v Norsku a v Německu, a odehraje další tři koncerty v Nizozemí a ve Švýcarsku.

O tom, že kapela zvolila lokalitu dobře, svědčí fakt, že vstupenky začaly okamžitě po potvrzení data proudit k fanouškům po celé republice, ale i do sousedního Polska a na Slovensko. Navíc netrvalo dlouho a pořadatel začal zvažovat přidání dalšího vystoupení. „Termín nám management turné potvrdil začátkem minulého prosince. Vstupenky k sezení na koncert od 20 hodin byly prakticky rozebrány již v lednu, a tak jsme po dohodě se skupinou přidali další koncert od 17 hodin, který se také příjemně zaplňuje," uvedl za pořadatele Jan Ocilka a dodal: „Uspořádat druhý koncert se zpočátku jevilo po finanční stránce jako velice riskantní. Jsem velice rád, že nás v klíčovém momentu podpořily ČSOB a Poštovní spořitelna a my jsme mohli uspokojit všechny fanoušky, kteří chtějí koncert navštívit."

Obě vystoupení jsou sice plánována pro místní amfiteátr, avšak jako záložní prostor, kam je možno vystoupení v případě nepřízně počasí přesunout, připravilo Eurocentrum svůj přilehlý sál. Vstupenky k sezení na koncert od 20 hodin jsou již vyprodány, avšak stále je k dispozici ještě několik míst k sezení od 17 hodin a dostatek vstupenek ke stání na oba koncerty.