„Připravena jsou dvě představení a to odpolední od 17 hodin a večerní od 20 hodin. Představí se sedmdesát modelů, které vytvořily návrháři pěti škol, 23 bižuterních a šperkařských firem a 15 módních salónů," uvedl Pavel Kopáček, předseda řídícího výboru SVSB. Každý model je unikátní kombinací oděvní kreace s ladící bižuterií, šperkem, nebo doplňkem.

Pro osmý roční přehlídky vyhlásili poněkud tajemné téma „Glamorous Day". „Z překladu napovíme pouze slovíčko „okouzlující …". Půjde samozřejmě o ženy a zbytek si necháme jako překvapení pro diváky premiéry," odpověděl tajemně Kopáček s tím, že jsou potěšeni velkým zájmem firem, škol i módních salonů.

Všichni vložili do příprav hodně úsilí, kreativity a peněz. „Prezentují vysokou úroveň designu a řemeslného zpracování, což přispěje i posílení image tradičního jabloneckého bižuterního průmyslu," konstatuje předseda řídícího výboru svazu.

Módní přehlídka „Made in Jablonec" je prestižním marketingovým projektem Svazu výrobců skla a bižuterie a důstojně reprezentuje Jablonec nad Nisou jako centrum českého bižuterního průmyslu. S ohledem na velký zájem veřejnosti připravil pořádající svaz i v letošním roce další představení v Oblastní galerii Lázně v Liberci, které se koná 1. března od 20 hodin.