Město na akci věnovalo 289 000 korun. Radnici se podařilo získat finanční podporu Česko-německého fondu budoucnosti, OHK v Jablonci, Agentury CzechTourism, Libereckého kraje, společnosti Syner, společnosti Severočeské komunální služby a dalších sponzorů.

Těžko odhadovat celkový počet návštěvníků, ale v sobotu v odpoledních hodinách Železným Brodem proudily davy. Jak poznamenali dlouholetí železnobrodští strážníci, tolik lidí jako při vystoupení zpěvačky Petry Janů na Malém náměstí ještě neviděli. Během víkendu navštívilo Městskou galerii Vlastimila Rady hrubým odhadem více jako 800 osob, Městské muzeum cca 500 návštěvníků a Muzeum a galerii společnosti Detesk úctyhodných cca 2 200 osob, neupřesněný počet návštěvníků prošel pak výstavy v Kotelně a v Galerii Libenský Brychtová, stejně tak ve sklářské škole. Celkový odhad návštěvnosti se pohybuje okolo hranice 6 000 osob.

Je patrné, že Skleněné městečko rok od roku nabývá na významu a láká více a více návštěvníků. Zájem ze strany veřejnosti i médií je pak velkým zadostiučiněním pro organizátory této akce.

„Troufám si říci, že se Skleněné městečko, stejně jako v předešlých letech, velmi vydařilo. Musím poděkovat všem, kteří se jakkoliv podíleli na přípravách jmenovitě Informační a kulturní středisko, SUPŠ sklářská, Občanská beseda, Městské muzeum a Městská policie. Organizace akce fungovala skvěle a navíc nám přálo i počasí, což je velkou devizou každé venkovní události. Dobrá odezva byla i od sklářských a bižuterních podnikatelů, kteří prezentovali a prodávali výrobky. S akcí vyslovili velkou spokojenost rovněž zástupci institucí (např. náměstek ministryně školství, předseda představenstva Svazu výrobců bižuterie a skla, náměstci hejtmana a radní Libereckého kraje a ostatní hosté). Nyní zpracováváme hodnocení akce, shromažďujeme náměty a postřehy, abychom mohli do budoucna jen zlepšovat. Rovněž jsme již započali vyhledávání vhodných dotačních titulů a sponzorů pro příští ročník," poznamenal starosta města František Lufinka.