Místní lidé o možnost využití slev prostřednictvím Jizerky CARD ochuzeni nebudou. Nabídka se pro ubytované hosty ale mírně liší. Členové Sdružení cestovního ruchu Jizerské hory z elektronických dat také zjistí, jaké služby návštěvníci regionu využívají a kdy.

Druhá z novinek, kterou připravili na letošní zimu , je rozšířený provoz skibusu. Dokonale propojí všechny tři jizerskohorské areály a umožní nejen návštěvníkům hor, ale i domácím, zcela jinak plánovat své výlety.

„Očekáváme, že skibus budou kromě sjezdařů využívat nově hlavně běžkaři. Již není třeba plánovat kruhové túry a vracet se zpět do výchozího bodu, díky skibusu lze absolvovat mnohem atraktivnější přejezdy hřebenů," upozorňuje na novou funkci skibusu Pavel Bažant, ředitel Ski Bižu.

„Rozšířená trasa a četnější intervaly jízd tak dávají službě zcela nový rozměr, na který jsme zvyklí ze zahraničí." Běžkařský výlet lze začít na Hrabětické louce a ukončit v Bedřichově. Na zpáteční cestu lze pak využít skibus, který je díky Jizerky CARD zdarma. „Vnímáme jej jako velmi účinný nástroj pro propojení atraktivních částí Jizerských hor a zároveň je službou, na kterou přispívají všichni členové Sdružení. Držitelé Jizerky CARD ji mají zdarma," doplňuje Pavel Bažant.

Díky tzv. kartě hosta – Jizerky CARD získají množství výhod a užijí si svoji dovolenou, pár dnů či prodloužený víkend. Turisté, ubytovaní u členů sdružení, dostanou kartu zdarma, ale další zájemci si ji budou moci zakoupit za šedesát korun v informačních centrech.

Díky Jizerky CARD je možné čerpat zajímavé slevy či cenová zvýhodnění. „Zároveň bude karta motivovat k opětovné návštěvě Jizerských hor," říká Petr Bažant, který je garantem projektu. Karta hostům zůstává a bude možné ji podle Bažanta při další návštěvě Jizerských hor znovu nabít.

Poskytovatelé služeb v regionu spojili síly. Nic jiného jim nezbývá, do hor totiž jezdí stále méně lidí. „Chceme se prezentovat v zahraničí a počítáme i s veletrhy," poznamenal Jaroslav Zeman, senátor a starosta Albrechtic.

Slevová nabídka je široká. Například 15 % sleva na skipasy, 20 % na vstup do Aquaparku Babylon nebo stejná sleva na jednorázový vstup do libereckého Dinoparku. Zajímavé bonusy nabízí i Bobová dráha v Janově, Plavecký bazén a Cardiofitness v Jablonci nebo Muzeum hraček v Albrechticích.