Přesto mu firma poslala další žiletky a znovu po něm chtěla peníze. Z obav před exekucí dokonce zaplatil vymahačské firmě dluh za neuhrazenou zásilku. Zboží, které nechtěl, ho stálo již přibližně dva tisíce korun. Nechce už žít s pocitem, že se z toho nedá ustoupit. Proto se obrátil na inspekci a varuje ostatní.

Jak to začalo? Před rokem seniorovi telefonoval prodejce elektrických holicích strojků. Mostečan je odmítl. Prodejce se ale nenechal odbýt. Nabídl dárek, zaslání ukázkových žiletek, za které senior zaplatí jen poštovné a balné. Mostečan v tom neviděl žádný závazek, nabídka se mu zdála solidní a sdělil prodejci adresu. „Žádnou smlouvu jsem neuzavřel," vzpomíná na telefonát senior, který si až později uvědomil, že se nechal nachytat.

Když mu poštou přišel první balík, zaplatil za zásilku poštovné a balné, celkem 149 korun. Dárkové žiletky se mu zdály stejné jako obchodě, ale vzhledem k poplatku za zásilku cenově nevýhodné.

A pak nečekaně dorazil další balíček se žiletkami, po něm další. Senior vždy zaplatil stejnou částku. Prvním dopisem však firmu upozornil, že už nic nechce. Přesto obdržel další žiletky. Firma mu v nové, prosincové faktuře, kde už si naúčtovala 408 korun, poděkovala za to, že se stal „naším předplatitelem". Sumu odmítl zaplatit a v druhém, doporučeném dopisu firmu důrazně upozornil, že žádné zboží od ní nechce.

A dostal další balíček. Už ho ani nerozbaloval. Uhradil 834 korun vymahačské firmě, kterou si prodejce najímá. Myslel si, že když zaplatí, dají mu pokoj, ale nedali. Po nedávné upomínce odmítá zaplatit dalších 467 korun, z toho 59 korun je penále za údajný další dluh. Úrok z prodlení se zvyšuje za každý den. Pak Josef Ouroda zjistil, že se jde o firmu používající nekalé obchodní praktiky, kterou už řeší Česká obchodní inspekce. Webové stránky vasestiznosti.cz na ní evidují 210 nahlášených stížností, z toho 69 za letošní rok. Mostečan chystá podnět i u českého zastoupení Evropských spotřebitelských center. Firma Westerfield Int. AG totiž sídlí ve Švýcarsku, část obchodní agendy přesunula do Holandska a v ČR používá pražský PO Box.